Anul viitor circulăm pe autostradă de la Gilău la Sibiu. Autostrada Transilvania nu va mai fi autostradă!

Anul viitor circulăm pe autostradă de la Gilău la Sibiu. Autostrada Transilvania nu va mai fi autostradă!
Ministrul Transporturilor a dezvăluit cum se vor dezvolta drumurile şi autostrăzile din România. Pentru clujeni sunt veşti bune, dar şi proaste.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat miercuri seara că autostrada Turda-Sebeş va fi gata la sfârşitul lui 2015 - "are patru luni proiectarea şi 18 luni contrucţia", a spus Şova. De asemenea, pe Nădlac-Sibiul vom circula tot la finele lui 2015, aşa că anul viitor clujenii vor putea merge de la Gilău până la Sibiu pe autostradă. Asta e vestea bună...

... dar e şi o veste mai puţin bună. Între Târgu Mureş şi Braşov ministrul Şova a precizat că nu va fi construită o autostradă. Autostrada Transilvania (Oradea - Braşov) se va transforma, la capătul ei sudic, în drum naţional cu patru benzi, care va putea fi finanţat cu fonduri europene. El a motivat prin faptul că Târgu Mureş-Braşov "nu are trafic de autostradă".

Şova a dat şi alte termene. Cel mai probabil din 2019 se va putea circula pe autostrada Piteşti-Sibiu, pe unele segmente din ea lucrările urmând să fie gata mai repede. "La începutul anului 2015 începe licitaţia pentru Sibiu-Boiţa şi Piteşti-Curtea de Argeş- Rm Vâlcea", a spus Şova. El a precizat că Sibiu-Piteşti ar urma să fie construită din Fondul de Coeziune.

La sfârşitul lui 2017 Şova crede că poate fi gata şi autostrada Ungheni-Iaşi - Paşcani- Târgu Neamţ, care va fi construită din fonduri europene provenite din Fondul de Coeziune.

 

Etichete
Comenteaza