Apă potabilă furnizată în sistem centralizat, în continuă creștere în judeţul Cluj

Apă potabilă furnizată în sistem centralizat, în continuă creștere în judeţul Cluj

Consiliul Județean (CJ) Cluj, în calitate de acționar majoritar al Companiei de Apă Someș (CAS), a aprobat includerea în domeniul public, respectiv preluarea în sistemul public județean de distribuție a apei potabile, a mai multor rețele locale de apă realizate în cursul ultimilor doi ani. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Prin intermediul unor investiții de 3,1 milioane de lei, asigurate din redevența și impozitul pe profit care revin forului administrativ județean, vor fi preluate și integrate în sistemul public centralizat rețelele de alimentare cu apă nou realizate din localitățile Zorenii de Vale, comuna Mociu și Giula, comuna Borșa.

Elementele de infrastructură care vor deveni parte a domeniului public al județului Cluj includ 26.700 m de conducte de apă, două rezervoare cu apă, trei grupuri de pompare apă, circa 100 de branșamente, instalații de post-clorinare. 

În urma unor lucrări la instalațiile de apă și canalizare realizate pe 28 de străzi din municipiul Cluj-Napoca, vor fi preluate în domeniul public al județului și concesionate CAS 13 km de conducte de apă, 7,5 km de conducte de canalizare, respectiv 1.562 de noi branșamente și racorduri, în lungime totală de 6.282 m liniari. Finanțarea acestor investiții derulate în ultimii doi ani, a căror valoare se ridică la 9,4 milioane de lei, a fost asigurată din fonduri ale municipalității clujene.

Potrivit legislației actuale, rețelele de alimentare cu apă realizate în sistem zonal sau micro-zonal sunt lucrări de investiții ce fac parte din domeniul public al județului. Ulterior, pentru a fi pe deplin funcționale și integrate în sistemul public județean, elementele de infrastructură realizate pe plan local sunt concesionate operatorului de apă care acționează în respectivul areal, în baza unui contract de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza