Apă şi canalizare în Păniceni

Apă şi canalizare în Păniceni

Operatorul regional Compania de Apă Someș (CAS) Cluj a anunțat deschiderea ofertelor depuse în cadrul licitației electronice având ca obiect înființarea rețelei de canalizare în localitatea Păniceni, din comuna Căpușu Mare.

Lucrările, în valoare estimată de 7,9 milioane de lei, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, sunt finanțate din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare, constituit de CAS și de Consiliul Județean (CJ) Cluj în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

„Ne dorim ca lucrările la rețeaua de canalizare să fie realizate în paralel cu cele aferente introducerii apei potabile, astfel încât cetățenii Păniceniului să beneficieze cât mai rapid de ambele facilități și să aibă cât mai puțin de suferit ca urmare a lucrărilor de construire care se vor realiza pe teritoriul satului lor”, a menționat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Viitorul câștigător al licitației va trebui să realizeze o rețea de canalizare în lungime totală de 5,8 km, care să deservească întreaga comunitate a satului Păniceni. Vor mai fi amenajate o stație de epurare, patru stații de pompare a apei uzate menajere, 160 de racorduri la gospodării și alte funcțiuni conexe. 

Satul Păniceni este inclus, de asemenea, în lista localităților în care CJ Cluj, prin intermediul CAS, va introduce apa potabilă în sistem centralizat. Această investiție este finanțată în cadrul megaproiectului cu finanțare europeană de 355 de milioane de euro. Licitația aferentă acestei investiții este în plină derulare, ofertele depuse fiind în plină procedură de evaluare tehnică și financiară.

Comenteaza