Apel maghiar pentru Cheile Turzii

Apel maghiar pentru Cheile Turzii
Consilierul UDMR Andrei Nemeti le-a atras atenţia colegilor săi din executiv că, deşi s-au aprobat fonduri pentru reabilitarea infrastructurii din Cheile Turzii, nu s-a întâmplat abolut nimic bun nici anul acesta pentru obiectivul turistic.

Nemeti a precizat că într-o duminică a fost în Cheile Turzii cu câţiva turişti şi că s-a ruşinat de ceea ce a găsit acolo. Nici măcar cele două toalete nu erau funcţionale.

Drumurile care asigură accesul spre şi în rezervaţia Cheilor Turzii sunt complet impracticabile, a arătat consilierul UDMR. „Este mai mare ruşinea că avem acest obiectiv turistic în custodie şi nu ştim să ne preocupăm să-l îngrijim şi să-l facem atractiv. Am fost în urmă cu vreo două săptămâni în Cheile Turzii împreună cu câţiva turişti şi m-am îngrozit de ceea ce am descoperit acolo. Nici măcar cele două toalete nu erau funcţionale, ca să nu mai vorbesc despre drumurile, care sunt complet impracticabile. Trebuie să faci un efort foarte mare ca să cobori în rezervaţie, iar apoi, când ai ajuns acolo, îţi dai seama că nu poţi înainte decât până la al doilea pod. Nu ştiu ce s-a făcut cu banii pe care noi i-am aprobat pentru acest obiectiv, însă cred că această situaţie nu mai poate fi tolerată".

Nemeţi a mai spus că în ziua în care a vizitat Cheile Turzii erau prezenţi peste 500 de turişti, în mare parte străini, şi că toată lumea în jurul său îşi exprima nemulţumirea privind lipsa infrastructurii. „Degeaba plătesc turiştii 4 lei pe bilet dacă nu au drum pe care să se poată plimba, dacă nu au nici măcar o toaletă", a spus consilierul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a menţionat că se vor găsi soluţii financiare pentru rezolvarea acestor probleme în cel mai scurt timp. Liderul PSD Cluj, consilierul judeţean Remus Lăpuşan, a recomandat formarea unei comisii speciale care să identifice care sunt priorităţile la Cheile Turzii, urmând ca executivul să găsească finanţarea necesară pentru remedierea problemelor. Consiliul Judeţean s-a angajat încă de anul trecut să asigure finanţarea pentru modernizarea drumului care duce la Cheile Turzii, cu atât mai mult cu cât mai are în derulare un proiect de 1.684.000 de lei, din fonduri europene, pentru protejarea speciile din rezervaţie.

Comenteaza