Aplicaţie LIVE pentru URBANISMUL din Cluj. Boc: "Toate PUZ, PUD, autorizaţii. Cetăţeanul va şti ce se poate construi şi ce nu"

Aplicaţie LIVE pentru URBANISMUL din Cluj. Boc: "Toate PUZ, PUD, autorizaţii. Cetăţeanul va şti ce se poate construi şi ce nu"

Edilul Emil Boc a prezentat butonul GIS (sistem informational geografic), disponibil pe platforma primariaclujnapoca.ro, secţiunea Locuire. Aici, clujenii au acces, în timp real, la dezvoltările urbanistice din oraş, dar şi la regulile prevăzute în PUG-ul general pentru orice zonă de interes.

"Venim în interesul clujenilor, să le oferim informaţii la zi. Toate PUZ-urile, PUD-urile, care sunt în valabilitate din 2014, se pot vedea în sistemul GIS, toate autorizaţiile de construire începând din mai anul acesta, toate certificatele de urbanism din anul acesta. Începând din ianuarie 2022, vrem ca cetăţeanul să poată obţine certificatul de urbanism de informare, în sistem GIS. Pentru asta, avem nevoie să introducem toate regulamentele în sistem GIS, din PDF în Word, e o muncă titanică de 6 luni de zile, dar pe care o vom avea finalizată astfel încât, cetăţeanul singur, fără să mai facă nicio cerere la primărie, să îşi poată emite el, propriul lui certificat de urbanism de informare, pentru a şti exact ce se poate construi", a explicat edilul Emil Boc.

Etichete
Comenteaza