Apostu: Clujul nu e un oraş poluat. Praful e cauzat de şantierul Cluj Arena. Eşti de acord?

Apostu: Clujul nu e un oraş poluat. Praful e cauzat de şantierul Cluj Arena. Eşti de acord?
Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, spune că oraşul nu este unul poluat, deşi acesta figurează printre oraşele din ţară cu cea mai mare concentraţie de praf. Acesta spune că explicaţia pentru valorile ridicate de pulberi în suspensie sunt frezarea străzii Fabricii şi respectiv şantierul stadionului Cluj Arena.

"Nu acuz pe nimeni, dar cei care raportează şi interpretează datele ar trebui să cunoască: o depăşire a nivelului de pulberi în suspensie a fost atinsă în zona străzii Fabricii chiar în perioada când se freza strada şi se lucra pe ea. De acum, 10 ani nu mai avem probleme", a spus primarul. Acesta adaugă că poluarea cu praf în zona centrală ar fi cauzată de lucrările la stadionul Cluj Arena.

"Lucrările se termină în acest an şi 100 de ani de acum încolo nu avem probleme", a adăugat primarul. Lipsa spaţiilor verzi şi traficul greu din oraş, nominalizate drept cauze pentru praful din oraş de alte autorităţi între care Garda de Mediu, nu au fost nominalizate de Apostu.

Amintim, doi miniştri au convocat autorităţile locale din 10 judeţe, inclusiv Clujul, după ce valorile de pulberi în suspensie - praf - au fost depăşite anul trecut, situaţie care a atras atenţia Uniunii Europene. Vezi aici ce s-a discutat

Comenteaza