Şapte oferte pentru reabilitarea şi realizarea de trotuare noi în Floreşti. Cât vor costa şi pe ce străzi vor fi amenajate

Şapte oferte pentru reabilitarea şi realizarea de trotuare noi în Floreşti. Cât vor costa şi pe ce străzi vor fi amenajate
Comisia de evaluare a ofertelor a deschis la mijlocul acestei săptămâni ofertele referitoare la licitaţia privind execuţie lucrări trotuare.

Acestea se vor realiza în localitatea Floreşti, str. Avram Iancu şi în localitatea Luna de Sus pe drumul judeţean partea dreaptă cu direcţia Vlaha, tot în comuna Floreşti.

Investiţia se va realiza strict din fonduri ale comunei. Au existat 7 oferte (în ordinea depunerii dosarelor: Viarom, Napoca SA, CRIDAR, ARL, Ceziana, Nordconforest, KIAT), cu sume cuprinse între 3,25 şi 4,79 milioane lei.

"Aşa cum anticipam, valoarea ofertată a fost semnificativ sub valoarea estimată, de 6,1 milioane lei. Foarte bine, asta înseamnă economia de piaţă. Momentan se derulează trecerea în subteran a cablurilor aeriene de pe Avram Iancu şi realizarea unui nou sistem modern de iluminat public. După stabilirea câştigătorului licitaţiei de către Comisia de specialitate vom reface complet trotuarele pe ambele părţi ale drumului, pe întregul sector al Floreştiului. De asemenea, va fi realizat un trotuar şi în Luna de Sus, pe partea dreaptă cu direcţia Vlaha, adiacent drumului judeţean. În acest moment, pe primul tronson al străzii Avram Iancu au fost realizate lucrările de trecere în subteran cabluri şi montaj stâlpi şi corpuri noi de iluminat, noul sistem, unul cu reglaj al intensităţii luminii, funcţionând excelent. Corpurile vechi de iluminat au fost mutate pe strada Eroilor şi urmează dezafectarea stâlpilor vechi şi a cablurilor aeriene. Concomitent cu execuţia lucrării pe următoarele două tronsoane ", a explicat primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

 

Comenteaza