Aquapark, Centru Olimpic Sportiv sau Parc Industrial, în Ciurila! Șeful județului: „Comuna trebuie să câștige din asta”

Aquapark, Centru Olimpic Sportiv sau Parc Industrial, în Ciurila! Șeful județului: „Comuna trebuie să câștige din asta”
| Foto: alohotels.ro

Planul Urbanistic General al comunei Ciurila produce foarte multe dezbateri și controverse în spațiul public. Investitorii stau cu ochii pe ce se va aproba și analizează ce vor putea edifica, iar locuitorii trag semnale de alarmă că se vor construi blocuri și se va distruge Făgetul.

Liderul forului administrativ județean clujean, Alin Tișe, a vorbit, marți, despre acest subiect și a ținut să lămurească mai multe aspecte.

Eu mă bucur că există multe dezbateri în comuna Ciurila, mai ales în zona Sălicea. Este una din localitățile în care presiunea imobiliară a crescut foarte mult. Prin acest PUG ne dorim să lămurim aceste aspecte: ce se poate construi acolo, ce nu se poate. Să existe o disciplină în construcții. Oamenii participă la dezbateri, la fel și specialiștii Consiliului Județean și ai primăriei Ciurila.

După ce se termină povestea cu PUG-ul, comuna deține o resursă importantă de pășune și nu numai, până la 200-300 de hectare. Acolo există mai multe variante de lucru, sper să se concretizeze măcar una. Există varianta unui parc industrial, dar și a unui aquapark mare, care să aducă mulți bani în comună. Mai este și varianta unui centru olimpic sportiv cu stadioane, hotel, mini sală de sport, etc.

Sper să putem concretiza măcar una din aceste trei variante. Dacă s-ar realiza un aquapark important, ar rezolva și problema din municipiul Cluj-Napoca, unde nu există ceva la acel nivel. De asemenea, la centrul sportiv regional ar putea fi atrași sportivii din toată Transilvania. Cel mai important ar fi ca investiția să aducă locuri de muncă”, a declarat, Alin Tișe, la un post local de radio.

Potrivit șefului CJ Cluj, investiția poate fi privată, dar și în parteneriat public-privat. 

„Comuna trebuie să câștige din folosința acestui teren. Fie prin taxe și impozite, fie prin numărul de angajați. Asta este important. Rămâne să vedem în ce direcție vom putea merge, în funcție și de ofertele de pe piață. Referitor la construcțiile din Ciurila, PUG-ul interzice blocurile. Vor rămâne doar case, cu respectarea specificului local. Sunt niște reguli pe care primăria și le-a dorit să le impună, iar noi îi susținem”, a adăugat Tișe.

Comenteaza