Aquapark-ul din Grigorescu, în Consiliul Local din martie. Boc: „Vom avea un parteneriat public-privat”

Aquapark-ul din Grigorescu, în Consiliul Local din martie. Boc: „Vom avea un parteneriat public-privat”

Primarul Emil Boc a anunțat că o primă soluție tehnică privind realizarea aquaparkului din Grigorescu va fi prezentată luna aceasta. Investiția va fi realizată în sistem public-privat. 

„În privința aquapark-ului de la Sun, în luna martie vom primi documentația tehnică, cu soluțiile propuse, după care vom merge în consiliul local pentru aprobare. Deci, în luna martie vom avea un prim răspuns cu privire la soluțiile tehnice în privința realizării aquapark-ului de la Sun, conform relației contractuale. Aștept specialiștii să îmi propună cum să arate, după care soluțiile tehnice din cele existente analizate vor fi aprobate în consiliul local pentru a se merge mai departe. Atunci vă voi prezenta calendarul de scoatere la licitație într-un parteneriat public-privat a aquapark-ului”, a declarat Emil Boc, la un post local de radio.

Primarul Emil Boc a anunțat, anul trecut, noua locație propusă pentru realizarea unui aqua park în Cluj-Napoca. 
"Prin efortul colegilor mei, a reușit să avem o suprafață curată din punct de vedere juridic, de circa 5.5 ha, în zona ștrandului SUN, Cora, pe care o cunoașteți. Suprafața actuală e de 1.5 ha, acolo unde sunt acum bazinele, diferența a fost obținută prin câștigarea de către municipalitate a unor procese juridice. La un vot distanță este demararea studiilor de fundamentare, apoi de fezabilitate, prin concesiune de lucrări publice", a declarat edilul.

Aqua Park în Parcul Est

Amintim că, în 22 august 2022, primarul Emil Boc a anunțat noua locație propusă pentru realizarea unui aqua park în Cluj-Napoca.  "Prin efortul colegilor mei, a reușit să avem o suprafață curată din punct de vedere juridic, de circa 5.5 ha, în zona ștrandului SUN, Cora, pe care o cunoașteți. Suprafața actuală e de 1.5 ha, acolo unde sunt acum bazinele, diferența a fost obținută prin câștigarea de către municipalitate a unor procese juridice. La un vot distanță este demararea studiilor de fundamentare, apoi de fezabilitate, prin concesiune de lucrări publice", a declarat edilul.

Aqua Parkul din Cluj-Napoca era prevazut inițial în Parcul Est. Conform proiectanților de la Novelty AE, aqua park-ul ar fi avut o suprafață construită de 20.900 mp, iar partea exterioară ar fi cuprins bazine, spații verzi și alei pietonale desfășurate pe o suprafață de 100.000 mp. „Vedeta” aqua park-ului ar fi urmat să fie toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 m și o capacitate de 480 utilizatori/ oră. Vizitatorii ar fi avut la dispoziție o parcare cu 1.200 de locuri. 

Conform devizului întocmit de Novelty, la comanda Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, valoarea estimată a investiției era de 198 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Costurile construcției și montajului erau estimate la 125 de milioane (fără TVA), restul investiției reprezentând dotările. Din păcate, după multe dezbateri publice, s-a renunțat la acest proiect. 

Și Apostu a propus aqua park în Grigorescu 

În 2011, ZIUA de CLUJ scria că orașul Cluj-Napoca va avea în sfârşit un parc acvatic, după ani de litigiu. Acesta va beneficia de o suprafaţă de 5 hectare şi va fi construit în cartierul Grigorescu şi va include terenul pe care se află în acest moment ştrandul Sun. „Am încercat să rezolvăm litigiile pentru terenuri în sfârşit, după 6 ani. Aqua park-ul va avea 50.000 de metri pătraţi. Nu am avut niciodată atâta teren ( la un loc, n. red.)!”, a declara primarul Sorin Apostu.

Construcţia parcului acvatic se dorea realizată de un eventual investitor, prin concesiune de lucrări. Conform lui Apostu, proiectul ar fi urmat să aibă o bază de agrement şi un hotel, „practic un complex întreg”.

Comenteaza