Aquaparkul nu mai apare pe lista de priorități. Ce explicații are Emil Boc

Aquaparkul nu mai apare pe lista de priorități. Ce explicații are Emil Boc

Realizarea unui aquapark în Cluj-Napoca, un proiect anunțat și așteptat de peste zece ani, nu se mai regăsește pe lista de priorități ale primăriei pentru 2020.

Anul trecut primarul Emil Boc spunea că realizarea aquapark-ului în cartierul Gheorgheni este condiționată de finalizarea Centurii Metropolitane. În plus, locația propusă de primărie în Becaș nu este încă definitivă, pentru că a întâmpinat o opoziție din partea societății civile și a locuitorilor zonei. 

Invitat la emisiunea ZIUA LIVE, Emil Boc a făcut câteva precizări despre stadiul acestui proiect.

”Pentru aquapark încă nu s-a găsit o altă locație. Singura locație propusă e cea discutată de noi în Gheorgheni, dar care nemulțumește pe foarte mulți. Așa că așteptăm să mai dezbatem acest subiect și să ne propună specialiștii și locații alternative. Nu dorim să demarăm proiecte controversate. Majoritatea oamenilor sunt nemulțumiți de locul propus de noi. Dacă soluția care o avem va fi considerată cea mai bună vom merge cu ea, dacă apare o soluție mai bună vom merge mai departe cu aceea. Prefer o analiză suplimentară și soluția aleasă să rezulte în urma unei largi consultări și dezbateri publice”.

Potrivit proiectului pe care îl are primăria în prezent, aqua park-ul va avea o suprafață construită de 20.900 mp, iar partea exterioară va cuprinde bazine, spații verzi și alei pietonale desfășurate pe o suprafață de 100.000 mp. „Vedeta” aqua park-ului va fi toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 m și o capacitate de 480 utilizatori/ oră. Vizitatorii vor avea la dispoziție o parcare cu 1.200 de locuri.

Valoarea estimată a investiției este de 198 de milioane de lei. Parcul acvatic ar urma să fie construit împreună cu un partener privat. 

Etichete
Comenteaza