Arhiepiscopia preia terenul CJ de pe Calea Turzii

Arhiepiscopia preia terenul CJ de pe Calea Turzii
Cei 3.000 de metri pătraţi de pe Calea Turzii nr. 2-14, pe care trebuia realizat un centru multifuncţional, vor fi cedaţi Bisericii Ortodoxe pentru un centru misionar.

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a primit o solicitare din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului pentru preluarea terenului de peste 3.000 de metri pătraţi situat pe Calea Turzii la numărul 2-14. Pe acest teren, CJ plănuia să realizeze un centru multifuncţional care să înglobeze şi o sală de sport pentru liceele din vecinătate. Însă acum preşedintele Alin Tişe anunţă că agreează propunerea arhiepiscopiei privind construcţia unui centru misionar-social.

Terenul ar urma să intre în administrarea Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului dacă plenul CJ îşi va da acordul în acest sens. Preşedintele Alin Tişe a anunţat că a primit solicitarea din partea arhiepiscopiei în data de 16 iunie. "Fiind vorba despre un proiect care va deservi interesele arhiepiscopiei la nivel regional, consider că este extrem de important să dăm curs acestei solicitări. Poziţia amplasa-mentului, în aceeaşi zonă în care sunt amplasate şi catedrala, şi sediul arhiepiscopiei, avantajează foarte mult acest proiect", a explicat Tişe. Pe acest amplasament, CJ intenţiona să realizeze un centru multifuncţional care să cuprindă şi o sală de sport pentru liceele din vecinătate. Chiar dacă au existat oferte, licitaţia a fost anulată, comisia invocând o serie de vicii de procedură. Ulterior, una dintre societăţile concurente, clasată pe primul loc din punct de vedere al ofertei financiare propuse, a contestat în instanţă decizia comisiei de licitaţie. După mai bine de un an, instanţa a dispus ca administraţia judeţeană să continue procedura de licitaţie. Pentru că între timp garanţiile firmele ofertante au expirat, CJ a suspendat întrega procedură.

Arhiepiscopia are în plan să realizeze un centru misionar-social care va cuprinde sediul Protopopiatelor Cluj I şi Cluj II, o sală de şedinţe, sediul Asistenţei Sociale Eparhiale, sediul Societăţii Femeilor Ortodoxe, sediul organizaţiilor de tineret şi o capelă pentru rugăciuni. Reprezentanţii arhiepiscopiei nu au putut fi contactaţi pentru a oferi mai multe detalii cu privire la acest proiect. "Tot ce ştiu este că ei dispun de un proiect şi de banii necesari pentru a realiza acest obiectiv", a spus Alin Tişe.

Au mai primit terenuri

Biserica Ortodoxă Română a mai obţinut la Cluj un teren, de peste 5.000 de metri pătraţi, pe strada Coastei, de această dată de la primărie. Acolo va fi construită o clădire pentru Facultatea de Teologie. De asemenea, primăria s-a angajat să identifice un amplasa-ment în zona Oser, pe care să-l cedeze tot Bisericii Ortodoxe, pentru construcţia unui lăcaş de cult.

 

 

Comenteaza