Foto Arhitectul şef al Clujului, 3 ani de "Aşa DA" în arhitectura rurală. Lemn, piatră, argilă şi măiestria meșterilor populari

Arhitectul şef al Clujului, 3 ani de "Aşa DA" în arhitectura rurală. Lemn, piatră, argilă şi măiestria meșterilor populari

Arhitectul şef al judeţului Cluj, Claudiu Salanță, promovează arhitectura de calitate în mediul rural. S-au împlinit 3 ani de când a început campania de promovare marca: "Aşa DA!". 

Ultima postare a arhitectului Claudiu Salanţă de pe rețelele de socializare este intitulată "Casa învățătorului! Lemn, piatră și argilă, îmbinate armonios prin măiestria unor meșteri populari".

Casa se află la Izvoru Crisului, în judeţul Cluj, iar oamenii spun că e superbă, deşi pare a fi o casă părăsită. Totuşi, arhitectul şef al judeţului Cluj ne asigură că nici vorbă, acea casă superbă nu este o casă părăsită. 

Cu o zi în urmă, Claudiu Salanţă a marcat deja 3 ani de când a început promovarea arhitecturii de calitate în mediul rural. "Se poate și arhitectură rurală de calitate! Arhitectură care să nu importe valorile altora, ci să le pună în valoare pe ale noastre. Aşa Da!", a scris arhitectul în urmă cu 3 ani. 

Arhitectul şef al Clujului, 3 ani de "Aşa DA" în arhitectura rurală

Prima casă pe model Aşa DA! a fost din comuna Vultureni, o locuinţă recondiționată, o reabilitare, iar Claudiu Salanţă.  "Au trecut trei ani de când încerc să promovez - şi prin intermediul FB - o arhitectură rurală de calitate.

Arhitectul şef al Clujului, 3 ani de "Aşa DA" în arhitectura rurală

Mulțumesc mediei clujene pentru tot. Felicit, încă o dată, proprietarul și arhitecții. Facem și o listă cu arhitecții buni", a adăugat Claudiu Salanţă. 

Comenteaza