Foto Arhitectura rurală specifică montană face minuni în Cluj: Satul care a devenit stațiune turistică de interes

Arhitectul şef al Clujului, Claudiu Salanţă, a fost de curând în satul Rogojel din comuna Săcuieu şi recomandă acest obiectiv turistic aflat la doi pași de Cluj-Napoca. 

Arhitectul șef de la Consiliul Județean Cluj-Napoca a apreciat la Rogojel arhitectura rurală specifică montană şi acesta spune că face adevărate minuni în zonă. 

"Satul Rogojel din comuna Săcuieu găzduiește Biserica Sfânta Treime - monument istoric clasat. Biserica a fost realizată in perioada 1832-1836 și este atipică deoarece este realizată din zid (piatră şi pământ), față de bisericile uzuale din lemn specifice zonelor montane.

Drumul până la biserica, dar și drumurile din zona satului, arată exact așa cum ar trebui să arate o infrastructură care să aducă după sine dezvoltare in zona rurală. Asta înseamnă o comună cu oameni gospodari. Felicitări dl. Cuc Gheorghe - primar al comunei - pentru tot ce faceți pentru comunitatea dumneavoastră!

Din luna decembrie 2022 comuna Săcuieu a devenit stațiune turistică de interes local. O dezvoltare turistică axată pe o arhitectură rurală specifică montană poate să facă minuni în zonă. Un exemplu bun de urmat: Pensiunea Poiana Vladesei", a transmis Claudiu Salanţă.

Cunoscătorii spun că ar merita o mai bună promovare în zonă şi a "gemenilor Sequoia ", o destinație prea puțin scoasă în evidenţă la Săcuieu. Cei care ajung până-n vârful dealului, nu au parte de vreo săgeată sau un indicator. "Dai de-un moș, te trimite în spatele casei lui și vezi gărdulețul ăla prăpădit care "protejează" faimosul Sequoia...", îi transmit arhitecului clujean cei care spun că turismul românesc ar trebui "lăudat" şi mai departe de internet. 

Arhitectura rurală specifică montană face minuni în Cluj: Satul care a devenit stațiune turistică de interes

La doar 80 km de Cluj-Napoca se află cel mai impunător arbore din Munții Apuseni: un arbore sequoia ce depășește deja 40 de metri, dominând Dealul Domnului pe care se află de mai bine de un veac. Arborele se află la poalele masivului Vlădeasa, între satele Săcuieu și Rogojel, județul Cluj.

Comenteaza