Foto Așa va arăta aquapark-ul din Grigorescu. Investiție de 40 milione euro

Așa va arăta aquapark-ul din Grigorescu. Investiție de 40 milione euro
Aquapark Grigorescu | Foto: Aquatica Experience
Așa va arăta aquapark-ul din Grigorescu. Investiție de 40 milione euro
Așa va arăta aquapark-ul din Grigorescu. Investiție de 40 milione euro
Așa va arăta aquapark-ul din Grigorescu. Investiție de 40 milione euro
Așa va arăta aquapark-ul din Grigorescu. Investiție de 40 milione euro

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru realizarea Aquaparkului Ștrand Grigorescu din Cluj-Napoca a fost publicat în consultare publică. Aquatica Experience, companie care dezvoltă proiecte de tip aqua park, de la stadiul de concept până la stadiul de operare, a pus la dispoziția ZIUA de CLUJ imagini cu viitorul proiect din capitala Transilvaniei. 

Viitorul aquapark va fi amenajat pe o suprafață de peste 5 hectare, terenul fiind localizat în vestul intravilanului municipiului Cluj-Napoca, pe malul sudic (stâng) al Someșului.

„Ne aflăm în procedură de obținere a avizului de la Agenția de Mediu. În paralel se desfășoară procedura preliminară de consultare publică. După obținerea avizului de mediu, intră în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului. După ce se aprobă în Comisia tehnică, proiectul de HCL mai stă 30 de zile în dezbatere publică. Am intrat oarecum pe culoarul legal, după ce au fost pregătite datele mari, grele de lucru. Proiectul n-a fost deloc ușor”, a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Aquapark-ul va fi construit din corpul clădirii principale, care va fi funcțional pe tot parcursul anului și va adăposti vestiare, spații de alimentație publică, ansamblu de wellness și spa, sala de fitness, aerobic și cycling, dar și un ansamblu de bazine acoperite.

De asemenea, ansamblul va cuprinde și o zonă de agrement exterioară, care va fi disponibilă pe timpul verii și va cuprinde bazine și piscine pentru copii și adulți, plajă exterioară, clădire de acces și construcții independente pentru alimentație publică și pentru spații comerciale, alături de o parcare subterană cu 249 de locuri.

MAI MULTE DETALII DESPRE PROIECT AICI!

Capacitatea de deservire a complexului va fi pentru un flux de aproximativ 3.000 de persoane/zi pe timpul verii, dintre care 800 la interior și 2.200 de persoane la exterior. 

Valoarea investiției este estimată între 20-40 de milioane de euro, fonduri din bugetul local. 

În perioada 19 februarie– 4 martie 2024, publicul este invitat să transmită propuneri și observații cu privire la propunerea preliminară PUZ pe adresa de mail registratura@primariaclujnapoca.ro sau la registratura primariei, Calea Moților nr.7.

Proiectant general: S.C. AE DEVELOPMENT S.R.L.. Manager proiect: DANIELA MARIȘCU. Proiectant de specialitate (documentație de urbanism PUZ): AGORAPOLIS SRL. Aquatica Experience un brand deținut de Daniela Mriscu, CEO al companiei Aqua Azur din Poarta Albă (Constanța), de la care, în 26 august 2022, Primăria Cluj-Napoca a contractat, prin achiziție directă, servicii de peste 133.960 lei pentru realizarea unui studiu de fundamentare pentru realizarea aquapark-ului.  ''Pionier al industriei agrementului din România, Daniela Marișcu este co-fondator și CEO al companiei Aqua Azur și fondatoarea brandului Aquatica Experience, investitor jurat în cadrul emisiunii „Imperiul Leilor” Pro TV, membru al Fundației Romanian Business Leaders'', arată media națională. 

Comenteaza