Şase autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, recepţionate la Cluj GALERIE FOTO

Şase autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, recepţionate la Cluj GALERIE FOTO
Şase autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime au fost recepţionate joi la Cluj. Ele vor fi distribuite mai departe către Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Acestea au fost achiziţionate de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord în cadrul etapei a treia a proiectului de îmbunătăţire a dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. 

Valoarea lor a fost de 9,2 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, fiind executate de către firma poloneză Wawrzaszek ISS Spolka Z Organiczona Odpowiedzialnoscia Spoloka Komandytowo Akcyjna, în asociere cu Fabryka Masyzn Bumar-Koszalin Spolka Akcyjn.

Înainte de recepţia autospecialelor la sediile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au fost instruite 20 de persoane privind mânuirea şi întreţinerea utilajelor de intervenţie şi salvare de la înălţime.

Contractul de finanţare pentru proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord - Etapa a III-a" a fost semnat în 27 martie 2014 la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Acesta a fost semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord, în calitate de beneficiar.

Obiectiv general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă la nivelul Regiunii Nord-Vest, prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi de sănătate a cetăţenilor.

De asemenea, s-a urmărit reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat de către unităţile ISU, în scopul ridicării capacităţii de acţiune şi de reacţie adecvată a centrelor judeţene pentru prevenirea, limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentelor de urgenţă;

Un alt obiectiv a fost îmbunătăţirea nivelului tehnic şi de performanţă a serviciilor publice judeţene de urgenţă din Regiunea Nord-Vest, prin achiziţionarea de echipamente specifice moderne, eficiente şi performante.

De asemenea, investiţia vizează consolidarea capacităţii de colaborare şi de conlucrare operaţională între centrele judeţene de urgenţă din cadrul regiunii, precum şi a centrelor judeţene cu cele din judeţele limitrofe, în perspectiva îmbunătăţirii siguranţei populaţiei şi a salvgardării vieţii, proprietăţii şi bunurilor.

Valoarea totală a proiectului a fost de 11,6 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă, de 11,3 milioane. Durata de implementare este de 18 luni.

Comenteaza