Asfalt de 4,4 milioane de euro de la primărie

Asfalt de 4,4 milioane de euro  de la primărie
Consiliul Local a aprobat lucrări de modernizare a aleilor şi străzilor în cartiere de 18,9 milioane lei, adică 4,4 milioane de euro.

Banii acoperă lucrările de reparaţii pentru aleile adiacente străzilor Castanilor, Donath şi G. Dima, dar şi o arteră din extensiile Clujului care nu a văzut încă asfaltul, Romul Ladea, care deserveşte o serie de investiţii imobiliare deja aprobate de primăria clujeană. Viceprimarul Gheorghe Şurubaru spune că doar lucrările de pe aleile din zona Gheorghe Dima vor intra în lucru anul acesta.

Forul deliberativ local a aprobat la şedinţa de săptămâna trecută cinci proiecte care vizează aprobarea lucrărilor de intervenţie şi a costurilor de execuţie pentru modernizarea mai multor artere din oraş. Este vorba despre Castanilor şi aleile adiacente, Gheorghe Dima nr. 1-13, aleile de la nr. 25-41, dar şi Donath (tronsonul între str. Tăietura Turcului şi intersecţia de la Casa Radio). Este vorba despre lucrări de 18,9 milioane de lei pe partea de construcţii şi montaj, adică 4,4 milioane de euro, care urmează să intre în lucru anul acesta dar şi în 2014.

Viceprimarul Gheorghe Şurubaru a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că toamna aceasta vor începe doar modernizările din zona G. Dima - de pe str. Castanilor şi de la nr. 1-13, dar şi aleile de la nr. 25-41 care sunt evaluate la 5,1 milioane de lei, pe partea de construcţii şi montaj. „În cazul celorlalte două lucruri, ele vor intra în lucru pe bugetul din 2014 pentru că depind de mai mulţi factori. Compania de Apă Someş mai are de intervenit pe Romul Ladea pe partea de ape pluviale şi trebuie finalizate toate intervenţiile companiilor de utilităţi, înainte ca primăria să se apuce de asfaltat", a explicat Şurubaru. În cazul lucrărilor din cartierul Zorilor, acestea au ca termene de execuţie, doar două, respectiv trei luni.

Pentru Romul Ladea, perioada de executare a modernizării carosabilului şi trotuarelor este de şapte luni, iar pentru Donath (tronsonul între str. Tăietura Turcului şi intersecţia de la Casa Radio), termenul de execuţie este de şase luni. Potrivit viceprimarului, lucrările vor începe în primăvara lui 2014. „Lucrările din zona G. Dima vor demara cel mai probabil luna acesta, având în vedere că trebuie obţinute toate avizele, înainte ca firmele să intre pe teren şi să se ocupe de asfaltare", a mai spus viceprimarul clujean.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul oficial al primăriei, în lucru sunt aleile Rucăr, Scărilor, Venus, plus cele adiacente străzii Bucium (pe programul destinat străduţelor din cartiere). Pe partea de modernizare de străzi se lucrează pe Dornei, Putna, Clăbucet, Dorului, Breaza, Lăpuşului, Academician David Prodan, Intersecţie 7 străzi, Pomuţ, Callatis. În cazul lucrărilor de întreţinere din incinta şcolilor sunt nominalizate intervenţii la Colegiul tehnic "Raluca Lipan", Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă, Şcoala "Liviu Rebreanu", Şcoala " Horea", Şcoala "Aurel Vlaicu" şi Liceul "N. Iorga".

În 2013 s-a lucrat pe arterele Răsăritului (plus alei adiacente), Cosminului, G. Doja, Al. V. Voievod - zona nemodernizată, Brateş, Fântânele - alei adiacente, sens giratoriu 1 Mai, Lacul Roşu-alei. Pe lista lucrărilor de modernizare din acest an au fost incluse alte 23 de artere. Doar pentru lucrările din cartierul Buna Ziua de pe Mihai Românul şi Măceşului, administraţia locală a mobilizat peste 5 milioane de lei. În cazul lucrărilor aferente curţilor şcolilor, bugetul pe anul acesta depăşeşte 4 milioane de lei. În bugetul local pe anul acesta sunt nominalizaţi, pentru lucrările la străzi, 100 de milioane de lei. De lucrările de modernizare şi întreţinere se ocupă societăţile Diferit şi Kiat Grup, aflate în contract cu primăria.

Comenteaza