Asfalt pe 40 de km de drum, spre zona de munte din Cluj

Asfalt pe 40 de km de drum, spre zona de munte din Cluj

Drumul este inclus în Programul de investiţii pentru anul 2018 privind lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor judeţene, lucrările fiind finanţate din creditul de 50.000.000 de euro angajat în acest scop de Consiliul Judeţean Cluj.

Pe drumul județean, care leagă DN 1 în zona localității Gilău și comuna Mărișel, au demarat lucrările de asfaltare, tronsonul vizat având o lungime totală de aproximativ 40 de kilometri. Lucrările efective, executate de SC Kiat Group Construct SRL, au început în cursul zilei de 24 august, în zona motelului Gilău (km 2+800), ele înaintând în perioada următoare înspre barajul Tarnița.

„Acest drum județean reprezintă, probabil, ruta preferată a celor care doresc să ajungă în zona montană a județului Cluj, datorită și apropierii față de municipiul Cluj-Napoca. Fiind un drum intens circulat și uzitat atât de turiști cât și de locuitorii comunelor Gilău și Mărișel, am dispus începerea cât mai rapidă a lucrărilor de asfaltare și luarea măsurilor care se impun astfel încât traficul desfășurat să nu fie, în niciun moment, afectat”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe.

De o mare complexitate, lucrările de reabilitare și modernizare presupun intervenția pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţia drumului, în zonele unde acest lucru se impune, şi până la așternerea a două straturi de asfalt, respectiv binder și strat de uzură. De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole și podețe, racordări la drumurile laterale, proiectul urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Comenteaza