Asfalt pe drumul Chinteni – Dealul Jurcii

Asfalt pe drumul Chinteni –  Dealul Jurcii

Pe drumul județean 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Dealul Jurcii au demarat lucrările de reabilitare și modernizare, derulate în cadrul unui amplu proiect care vizează tronsonul cu o lungime de 38 km cuprins între pozițiile 10+200 și 48+500.

,,Modernizarea acestui drum județean are o importanță aparte întrucât deservește comune din zona metropolitană Cluj și o parte a județului extrem de intens circulată. Totodată, acesta face legătura cu Drumul Bistriței, un proiect major pe fonduri europene de modernizare a altor 85 km, astfel încât de pe urma acestei investiții va avea de câștigat o zonă mult mai extinsă”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

De o mare complexitate, investiția presupune intervenția pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţia drumului şi încheind cu două straturi de asfalt - binder și strat de uzură. Proiectul prevede, de asemenea, realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, acesta urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră. Lucrările de reabilitare a drumului au demarat din zona Dealul Jurcii, pe direcția Recea Cristur – Panticeu – Chinteni.

Această decizie a fost impusă de faptul că pe raza localității Chinteni sunt prevăzute a se realiza lucrări de introducere a magistralei de alimentare cu apă, investiție a autorităților locale finanțată din fonduri europene ce se preconizează a debuta în primăvara anului 2019. Or, întrucât aceste lucrări complexe presupun săpături și intervenția în profunzimea drumului,  procesul de modernizare pe acest sector de drum se va putea desfășura numai după finalizarea lucrărilor la rețeaua de apă.

În ceea ce privește sectorul anterior menționat, Dealul Jurcii, pe direcţia Recea Cristur – Panticeu – Chinteni, în prezent se execută casete pentru lărgirea căii de rulare existente la 6 m, cu repoziţionarea axului drumului la șase și mai mult de șase metri în curbe. Referitor la evoluția preconizată a lucrărilor, se intenționează ca în cursul acestui an să se execute minim 40% din volumul total al acestora.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de maxim 24 de luni, acestea fiind executate de Asocierea Kiat Group Construct – Tehnic Asist – Damar Consult. Bugetul alocat acestei investiții este de 25 de milioane de lei, fără TVA.

DJ 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Dealul Jurcii este inclus în programul de investiţii pentru anul 2018 privind lucrările de modernizare şi reabilitare a drumurilor județene, lucrări finanțate din creditul de 50 de milioane angajat în acest scop de CJ Cluj.

Etichete
Comenteaza