Asfalt pe un drum de munte din Cluj

Asfalt pe un drum de munte din Cluj

Lucrările recent demarate de Consiliul Județean (CJ) Cluj pe Drumul Județean nr. 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – Drumul Național nr. 1R au intrat în faza așternerii de covor asfaltic, pe sectoare.

Anterior lucrărilor de asfaltare, între kilometrul 41+900 și kilometrul 35+200, pe un sector în lungime de 6,7 km, au fost executate plombări cu mixtură asfaltică în zonele deteriorate ale căii de rulare. În etapa actuală, pe un sector de drum în lungime de 9 km, între kilometrul 35+200 și kilometrul 24+000, au loc, în paralel, lucrări de frezare a porțiunilor de drum afectate și de așternere de covor asfaltic.

A fost deja asfaltat un sector de 1 km, pe un sens de circulație, urmând să fie asfaltat și celălalt sens. Pe acest sector vor fi executate lucrări de realizare de șanțuri, montarea de parapeți metalici în zonele unde situația o impune, decolmatarea podurilor și a podețelor precum și tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare.

Pe sectorul cuprins între pozițiile kilometrice 24+000 și 0+000 urmează să fie executate lucrări de asfaltare pe sectoare și de reparare a căii de rulare și de asfaltare a podurilor și podețelor. Lucrările demarate de CJ au drept scop îmbunătățirea infrastructurii rutiere vizează acest drum județean în totalitatea lui, pe 41,9 km, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 41+900.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza