Foto Asfalt și reparații pe un nou drum județean din Cluj

Asfalt și reparații pe un nou drum județean din Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Asfalt și reparații pe un nou drum județean din Cluj
Asfalt și reparații pe un nou drum județean din Cluj
Asfalt și reparații pe un nou drum județean din Cluj

Consiliul Județean Cluj anunță finalizarea lucrărilor de asfaltare și de realizare a acostamentelor, pe drumul județean 103 V, în localitatea Stolna, comuna Săvădisla.

Lucrările, de remediere a pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice, au vizat sectorul de drum situat pe raza localității Stolna și au constat în realizarea unui zid de sprijin cu rol de apărare a malului, precum și lucrări de realizare a unui sistem rutier nou pe zona afectată.

„Lucrările au fost finalizate și acest fapt va aduce un plus de siguranță pentru locuitorii din zonă și pentru toți cei care tranzitează acest drum. Siguranța circulației pe drumurile pe care le administrăm e o prioritate absolută a noastră”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește refacerea sistemului rutier, au fost prevăzute operațiuni constând în așternerea unui strat de blocaj de piatră spartă, realizarea fundației din balast, a stratului de blocaj din piatră brută și așternerea a două straturi de asfalt.

De asemenea, au fost prevăzute lucrări de realizare a sistemului de colectare și scurgere a apelor pluviale, de accese la proprietăți, de podețe și drumuri laterale, dar și lucrări de semnalizare rutieră orizontală și verticală.

În vederea finalizării complete a lucrărilor mai este necesară montarea de parapeți în zona unde situația o impune, realizarea de coronamente și timpane la podețe, precum și finalizarea șanțurilor betonate.

Comenteaza