Asfaltare pe drumul județean Turda - Ploscoş

Asfaltare pe drumul județean Turda - Ploscoş

Pe drumul județean 161B Turda – Ploscoş au fost reluate şi se află în plină desfășurare lucrările demarate în cursul anului precedent.

„Importanța acestor lucrări e dată de faptul că drumul în cauză face legătura cu un alt drum județean foarte important, 161A, pe direcția Ceanu Mare – Cojocna – Apahida. Totodată, acesta asigură accesul la municipiul Turda, realizând joncțiunea cu drumul de acces spre Salina Turda, unul dintre cele mai importante și mai vizitate obiective turistice din județ” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

După ce în 2017 a fost asfaltat un sector de drum de 7,5 km, cuprins între pozițiile 11+819 și 19+403, în acest an lucrările de asfaltare vizează două sectoare de drum însumând peste 5 km, respectiv de la kilometrul 11+300 la kilometrul 11+819 şi de la kilometrul 19+403 la kilometrul 24+044.

Până în acest moment a fost deja asfaltat un sector de drum în lungime de aproximativ un kilometru, pe ambele sensuri de mers, și un altul de peste 500 de metri pe un singur sens de circulaţie.

Anterior, pe întreg sectorul de drum de 12,7 km au fost executate lucrări de întreţinere constând în burduşiri, eliminarea gropilor prin acoperire cu material pietros cu cilindrare şi așternerea unui strat de balast stabilizat cu adaos de lianţi în grosime de 15 cm, urmând să se realizeze şi lucrări de completare a acostamentelor cu material pietros.

Etichete
Comenteaza