Asistență de la Comisia Europeană și Banca Mondială pentru Zona Metropolitană Cluj

Asistență de la Comisia Europeană și Banca Mondială pentru Zona Metropolitană Cluj

Zona Metropolitană Cluj se numără printre cele 12 Zone Urbane Funcționale (ZUF) selectate pentru a beneficia de asistență din partea Comisiei Europene și a Băncii Mondiale, în vederea întăririi capacității de a planifica și finanța investiții necesare pentru tranziția verde și dezvoltarea sustenabilă.
 

Cele 12 ZUF au fost selectate dintr-un total de 50 de candidate din opt state ale UE. Scopul proiectului este de a îmbunătăți mecanismele de cooperare între unitățile administrativ-teritoriale care formează o ZUF.

Printre ZUF selectate să ia parte în acest proiect se numără Zona Metropolitană Brno (Cehia), Aglomerația Urbană Zagreb (Croația), Atena de Vest (Grecia), Zona Lacului Balaton (Ungaria) sau Metropola Cracoviei (Polonia).
Din România mai participă în proiect conurbația Valea Jiului, Zona Funcțională Caraș-Timiș, Zona Metropolitană Oradea și Zona Funcțională Ialomița de Vest. O zonă urbană funcțională este formată dintr-un oraș și zona sa de navetă (commuting zone). Mai multe detalii despre proiect: https://ec.europa.eu/.../28-06-2022-pilot-project...

 

Comenteaza