Asta da strategie de trafic: 200 de apartamente pe o stradă înfundată

Asta da strategie de trafic: 200 de apartamente pe o stradă înfundată
Un proiect imobiliar de anvergură, cu peste 200 de apartamente şi cu spaţii comerciale, se construieşte pe o stradă cu o singură ieşire.

În Anton Pann se intră şi se iese prin Someşului. Momentan, aceasta este unica legătură auto cu lumea a celor care locuiesc pe această străduţă. La extrema cealaltă este un bloc, iar dacă te-ai rătăcit pe aici, te întorci cu 180 de grade ca să ieşi.

E chiar interesantă strada aceasta: începe pe Someşului şi, chiar dacă se termină brusc, ea se continuă pe hartă şi dincolo de strada Bucureşti, până la Parcul Feroviarilor. Riveranii s-au obişnuit şi nu au dificultăţi, pentru că sunt puţini: doar câteva case se înşiruie de o parte şi de alta a străduţei care a primit numele compozitorului actualului imn naţional.

Ei bine, pe această arteră scurtă şi înfundată s-a gândit primăria să autorizeze un ansamblu imobiliar cu peste 200 de apartamente şi cu spaţii comerciale la parter. Vor fi patru clădiri cu câte patru sau cinci etaje, plus unul retras, şi cu o parcare subterană extrem de generoasă. „Sunt 2,6 locuri de parcare pentru fiecare apartament", au precizat surse apropiate proiectului.

Putem anticipa deja mari probleme de trafic, mai ales că şi strada corespondentă, Someşului, se va încărca peste puţin timp. Acolo se ridică ansamblul imobiliar Scala Center, dar şi alte clădiri, cum ar fi prelungirea imobilului IT-iştilor de la iQuest. Dezvoltatorul s-ar putea gândi la o ieşire alternativă, în străzi ca Bucureşti sau Paris, dar rămâne întrebarea despre felul în care s-a dat autorizaţia fără o asemenea ieşire.

Societatea care dezvoltă ansamblul de pe Anton Pann este SDC Imobiliare.

„Avem o retragere de 4 m de la trotuar, pentru că aşa ne-a cerut primăria. Am respectat această cerinţă şi probabil că toate construcţiile viitoare de pe strada Anton Pann vor fi retrase şi se va mai crea o bandă de circulaţie", a subliniat sursa noastră. Zona este de regenerare urbană şi probabil că proprietarii caselor de la numerele 2, 4, 6 şi 8 au deja oferte de cumpărare pe masă.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat recent planul urbanistic zonal pentru Anton Pann, care conţinea "aviz de oportunitate, al comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism şi al organismenlor teritoriale interesate".

„Noul proiect situat pe str. Anton Pann nr. 10-16 dispune de o arhitectură modernă și de o funcționalitate bună, având curte interioară cu spații verzi, iar spațiile comerciale situate la parterul imobilelor sunt destinate unor activități menite să ridice confortul viitorilor clienți.

Proiectul Anton Pann se află în apropierea numeroaselor școli și grădinițe și totodată este bine conectat prin mijloacele de transport în comun aflate în apropiere, precum și alte puncte de interes: Piaţa Mihai Viteazu.

Proiectul dispunde de apartamente cu 1, 2 și 3 camere, locuri de parcare subterane, iar apartamente se vor preda la clientul final semifinisate şi spaţiile comune vor fi finisate modern", se arată pe site-ul dezvoltatorului.

SDC Imobiliare are pe site-ul propriu, la secţiunea portofoliu, un lung şir de proiecte finalizate. Se poate vedea cu ochiul liber că a început din cartiere sau chiar din afara oraşului şi a ajuns să construiască intens în centrul Clujului. Are blocuri realizate pe străzile Dunării, Alverna, Mircea Eliade, Venus, Iuliu Moldovan, Mureşului, G. Marinescu, Calea Turzii sau Păstorului.

Comenteaza