Au aşteptat 10 ani şi primesc acum locuinţe sociale. Vezi cum arată VIDEO

Au aşteptat 10 ani şi primesc acum locuinţe sociale. Vezi cum arată VIDEO
După ani de zile în care au aşteptat degeaba, zeci de clujeni au primit astăzi cheile de la locuinţele sociale repartizate de primărie. Unii dintre cei care au de astăzi casă nouă aşteaptă un răspuns de la instituţie de mai bine de 10 ani.

Kun Balogh (35 de ani) aşteaptă de zece ani un răspuns din partea Primăriei, căreia i-a cerut  o locuinţă socială. "Mă bucur foarte mult că am primit-o în sfârşit", spune ea. Situaţia ei s-a schimbat după ce a născut un copil. Şi Maria  Boboian (52 ani) aşteaptă de ani de zile un apartament. "Locuiesc aici cu fiica, mă simt foarte bine că am primit locuinţă", spune ea.

Chiriile sunt modeste: între 50 şi 200 de lei, în funcţie de venit şi de numărul persoanelor care locuiesc în casele sociale.

Locuinţele sociale au fost amenajate în două imobile pe străzile Taberei şi Cojocnei, unde lucrările au costat 1,2 şi respectiv 1,3 milioane de lei. Inedit, în aceşti bani este prevăzută şi construcţia câte unui lift, în fiecare dintre blocuri, deşi acestea au doar cinci nivele deasupra parterului. "Aşa cere legea, ca orice bloc cu mai mult de trei nivele să aibă lift", a spus primarul Sorin Apostu pentru ziuadecj.ro

 

Fiecare dintre apartamentele predate astăzi este dotat cu centrală termică proprie, care va fi racordată la alimentarea cu gaze naturale în urma semnării contractelor locatarilor cu frunizorul de gaze naturale. Totodată, apartamentele sunt dotate cu parchet laminat, grupruri sanitare, gresie şi faianţă în baie şi bucătărie, tâmplărie PVC şi geamuri termopan.

Este vorba în total de 30 şi respectiv 36 de locuinţe predate astăzi în cele două blocuri.

Comenteaza