Au demarat lucrările pe drumul judeţean 109A (DJ 108B) – Ciubăncuța – Ciubanca – limită Sălaj

Au demarat lucrările pe drumul judeţean 109A (DJ 108B) – Ciubăncuța – Ciubanca – limită Sălaj

Consiliul Județean Cluj a demarat pe drumul județean 109A (DJ 108B) – Ciubăncuța – Ciubanca – limită cu judeţul Sălaj lucrări de întreținere curentă și periodică. Acestea vizează un sector în lungime de 8,8 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 48+500 și 57+300.

De asemenea, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 56+000 și kilometrul 57+300, cel care face legătura directă cu județul Sălaj, lucrările de întreținere se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Importanța lucrărilor e dată de faptul că acestea vor contribui esențial la asigurarea unei legături directe și rapide între județele Cluj şi Sălaj, cu efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială la nivel regional”.

Lucrările vor consta în plombări, tratarea burdușirilor, realizarea de casete în vederea lărgirii căii de rulare, reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de balast, realizarea de șanțuri și acostamente, completarea de acostamente, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare, montarea de parapeți în zonele unde situația impune acest lucru, așternere de strat de balast stabilizat și așternere de covor asfaltic.

În această fază se execută realizarea de casete în vederea lărgirii căii de rulare pe anumite sectoare și tăieri de lăstăriș și vegetație din vecinătatea căii de rulare.

Nu în ultimul rând, pentru completa finalizare a lucrărilor vor mai fi realizate lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Etichete
Comenteaza