Au fost reluate lucrările pe drumul Gilău – Someşul Rece – Mărişel

Au fost reluate lucrările pe drumul Gilău – Someşul Rece – Mărişel

Pe Drumul Județean nr. 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R lucrările de reabilitare şi modernizare au fost reluate după ce au fost suspendate pe perioada iernii.

Demarată în cursul anului trecut, investiția Consiliului Județean (CJ) Cluj vizează un tronson de 44 km. În această etapă se execută operațiuni de frezare a căii de rulare în vederea turnării celor două straturi de asfalt, binder și strat de uzură, lucrările desfășurându-se pe raza localității Gilău, de la joncțiunea cu DN 1.

Lucrările de modernizare și reabilitare a DJ 107P Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R sunt finanțate din fonduri europene. Acestea sunt executate de asocierea Kiat Group Construct – Tehnic Asist –Damar Consult, valoarea contractului fiind de 33 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Modernizarea DJ 107P (DN 1) are o importanţă strategică pentru județul Cluj întrucât acesta traversează o mare parte a Munţilor Apuseni, o zonă extrem de atractivă din punct de vedere turistic, dar şi din punct de vedere istoric, social şi economic.

Comenteaza