Au început lucrările de alimentare cu apă și canalizare în orașul Huedin și în satele din jur

Au început lucrările de alimentare cu apă și canalizare în orașul Huedin și în satele din jur

Forul județean din Cluj a anunțat că au început lucrările de alimentare cu apă și canalizare în orașul Huedin și în satele din jur.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Lucrările sunt parte a proiectului european de 355 de milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și implementat de Compania de Apă Someș,  aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

În valoare de 26,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, investiția vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare din Huedin și comunele Sâncraiu - localitățile Brăișor și Aluniș, Izvoru Crișului - localitățile Șăula și Izvoru Crișului, Poieni - localitatea Morlaca precum și din comuna sălăjeană Almașu - localitățile Fildu de Jos și Almașu.

„După cum am mai declarat, dezvoltarea zonei de vest a județului este una dintre prioritățile noastre, motiv pentru care ne vom implica activ în creșterea calității vieții locuitorilor de aici, prin toate pârghiile de care dispunem: modernizarea infrastructurii de transport, îmbunătățirea serviciilor edilitare sau crearea de noi locuri de muncă, bine plătite”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În ceea ce privește orașul Huedin, lucrările vor viza reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe 13,6 km, acoperind 26 de străzi. Vor fi realizate 435 de branșamente la consumatori.

Extinderea rețelei de canalizare se va realiza pe 18 străzi și va măsura 8.867 m, plus 320 de racorduri la imobile. În cele șapte sate situate în jurul Huedinului vor fi extinse și reabilitate rețele de apă pe 23 km și 250 de branșamente. Vor mai fi edificate trei rezervoare de apă, o stație de pompare, cămine de vane.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza