Au început lucrările la noul sistem de gestionare a gunoaielor Clujului, vor fi gata în 14 luni FOTO / VIDEO

Au început lucrările la noul sistem de gestionare a gunoaielor Clujului, vor fi gata în 14 luni FOTO / VIDEO
Lucrările la noul sistem de gestionare a gunoaielor din Cluj, finanţat cu bani europeni, au început în această dimineaţă şi vor fi terminate la timp, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Preşedintele CJ Cluj a adăugat că s-au virat deja opt milioane lei avans pentru demararea lucrărilor, în contul consorţiului care realizează lucrările." Avem obligaţia să plătim 10% din contract, ca avans", a explicat Tişe. Acesta adaugă că "nu există niciun impediment" ca lucrările să terminate în termen, "adică în 14 luni de la demarare".


Staţia de sortare a deşeurilor pentru care lucrările au început azi va fi ridicată pe un teren în suprafaţă de 15 hectare, pe teritoriul comunei Feleacu, în apropiere de rampa Pata Rât, cu acces de pe centura Vâlcele-Apahida.

Lucrările sunt derulate în baza contractului încheiat de CJ Cluj cu asocierea Confort SA - Atzwanger SpA - Ladurner Impianti SRL - Vel Service SA în cadrul proiectului "Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) în judeţul Cluj" finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Lucrările costă 107,5 milioane de lei, sumă la care se adaugă şi taxa pe valoare adăugată. Acestea au ca obiect proiectarea şi execuţia Zonei Tehnice aferente CMID, compusă dintr-o staţie de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile, o staţie de sortare a deşeurilor reciclabile, infrastructura de alimentare cu apă şi cea de alimentare cu energie electrică, dar şi execuţia primei celule de depozitare a deşeurilor din judeţ, în suprafaţă de 7,76 hectare.

Termenul de execuţie al lucrărilor este de 14 luni iar perioada de garanţie este de 60 de luni.

Construcţia CMID este una din activităţile proiectului "Sistem de Management Integrat al deşeurilor în judeţul Cluj", proiect în valoare totală de 255,3 milioane de lei fără TVA, derulat de CJ Cluj, şi finanţat de UE cu o sumă de 195,8 milioane de euro.

Comenteaza