Video Foto Au început lucrările la parkingul "verde" din Mănăştur

Au început lucrările la parkingul "verde" din Mănăştur

Ordinul de începere a lucrărilor pentru parkingul de pe strada Mogoșoaia nr. 9, din cartierul clujean Mănăştur, a fost dat marţi, 12 februarie. 

Parkingul va avea un regim de înălțime de două subsoluri și parter, peste care va fi amenajat un teren de sport. Pe platforma unde va fi construită clădirea au fost demolate 113 garaje, urmând ca în locul lor să fie construite 292 locuri de parcare, 9 stații de încărcare pentru mașini electrice (din care 5 active și 4 rezervă), 34 locuri de parcare pentru biciclete (în parking), spațiu special pentru 26 biciclete, 23 locuri de parcare pentru motociclete și scutere și locuri de parcare pentru vizitatori.

 

Valoarea contractului este de 15,4 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, din care proiectarea este de 406.000 de lei, iar execuția, 14,9 milioane, fără TVA. Proiectant este societatea Made By SRL.

Alte două parkinguri sunt deja în lucru, tot în cartierul Mănăştur, iar în martie se pregăteşte şantierul pentru garajul Hasdeu. Aceste parkinguri ar urma să fie date în folosinţă la jumătatea anului 2020.

Pentru eliminarea aglomeraţiei din zona zero a oraşului, administraţia locală are în vedere şi introducerea unei taxe auto pentru centrul Clujului. Mai multe detalii, AICI!

Comenteaza