Au început lucrările pentru alimentarea cu apă a satelor din Baciu. Anunţ pentru locuitori

Au început lucrările pentru alimentarea cu apă a satelor din Baciu. Anunţ pentru locuitori
| Foto: Primaria Baciu

Primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan, a anunţat că s-a dat startul lucrărilor pentru alimentarea cu apă a satelor Mera, Suceagu și Rădaia. Termentul de execuţie este de un an de zile.

Potrivit anunțului postat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la momentul licitării lucrărilor, valoarea estimată a proiectului este de 6,7 milioane de lei. Lucrările au fost atribuite de către Compania de Apă Someş (CAS), societate ce gestionează acest proiect. 

Primăria Baciu precizează că, pentru ca CAS să introducă alimentarea cu apă în cele trei localități și să realizeze până la limita de proprietate, branșamentele de apă pentru toate imobilele construite și în curs de construire, este necesar ca fiecare utilizator sau doritor să își întocmească un dosar.

Aceats va cuprinde următoarele documente: cerere model CAS; copie după actul de identitate al proprietarului; copie după extrasul cărții de proprietate (să nu fie mai vechi de 90 de zile); adeverință de la Primăria Baciu; planul de încadrare în zonă, scara 1:5000 – 1 exemplar; planul de situație, scara 1:500, care conține inventarul de coordonate Stereo 70 – 1 exemplar.

Dosarul va fi depus de fiecare doritor la registratura CAS, pe Bd. 21 Decembrie nr. 79, din Cluj-Napoca. Lucrările de alimentare cu apă în zona comunei Baciu fac parte dintr-un proiect la care autorităţile locale lucrează de mai bine de patru ani. 

În etapa întâi, s-a realizat aducţiunea apei pe 12 km, între Viştea şi Rădaia, din fondurile primăriei, şi a fost realizată conducta până la şcoala din localitatea Suceagu şi până la o cişmea publică, având o valoare simbolică.

Comenteaza