Au semnat cu Supercom pentru gunoi. Facturi mai mici în Turda, Câmpia Turzii, Dej şi 32 de comune

Au semnat cu Supercom pentru gunoi. Facturi mai mici în Turda, Câmpia Turzii, Dej şi 32 de comune

Au fost semnate contractele pentru colectarea și transportul deșeurilor din municipiile Turda, Câmpia Turzii, Dej și din cele 32 de comune limitrofe.

Miercuri, 2 decembrie, a avut loc semnarea contractelor privind colectarea şi transportul deșeurilor de pe teritoriul municipiilor Turda, Câmpia-Turzii și Dej, precum și din cele 32 de comune din proximitatea acestora.

Ele sunt Valea Ierii, Băișoara, Iara, Petreștii de Jos, Săndulești, Mihai Viteazu, Moldovenești, Călărași, Luna, Viișoara, Tritenii de Jos, Ceanu Mare, Ploscoș, Recea-Cristur, Cornești, Iclod, Sic, Țaga, Buza, Sânmărtin, Fizeșu Gherlii, Aluniș, Bobâlna, Jichișu de Jos, Mintiu Gherlii, Unguraș, Cășeiu, Câțcău, Chiuiești, Cuzdrioara, Mica și Vad.

 „Odată cu semnarea acestor contracte intrăm într-o cu totul altă etapă în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, o etapă mult mai eficientă, mai prietenoasă cu mediul și, cel mai important, în care costurile aferente acestor servicii scad semnificativ pentru clujeni”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În urma derulării licitației publice aferente delegării serviciilor de salubrizare, contractele de servicii aferente loturilor 2 și 3 au fost semnate cu societatea Supercom, câștigătoarea licitației. În valoare de 139 de milioane de lei pentru Lotul 2, respectiv de 134 de milioane pentru lotul 3, contractele au fost încheiate pentru o perioadă de 10 ani. 

Ca urmare a semnării acestor contracte, locuitorii din Turda, Câmpia Turzii, Dej și din cele 32 de comune limitrofe vor achita pentru colectarea și transportul deșeurilor tarife semnificativ mai mici comparativ cu cele actuale.

Noile tarife

Lotul 2: Turda - Câmpia Turzii
- Mediul urban / persoană / lună: 5,57 lei
- Mediul rural / persoană/ lună: 4,09 lei

Lotul 3: Dej
- Mediul urban / persoană / lună: 7,42 lei
- Mediul rural / persoană / lună: 5,06 lei

Comenteaza