Autobuzele încă nu pot circula pe Ferdinand, deși a trecut 1 decembrie. Banda va fi folosită temporar de pietoni

Autobuzele încă nu pot circula pe Ferdinand, deși a trecut 1 decembrie. Banda va fi folosită temporar de pietoni

Primăria nu și-a putut respecta promisiunea că de la 1 decembrie circulația va reveni la normal pe strada Regele Ferdinand. Deși banda dedicată autobuzelor este asfaltată, pe ea vor circula provizoriu pietonii. 

Aceasta până când muncitorii vor termina lucrările la trotuarul de pe partea stângă (sensul de deplasare către complexul Central). Primarul Emil Boc, care declara în repetate rânduri că lucrările nu vor întârzia și că vor fi gata de ziua națională, a anunțat o nouă decizie legată de traficul de pe această stradă.

”Așa cum a fost anunțat, strada Ferdinand este gata la nivel de carosabil, inclusiv marcajele. Toate cele trei benzi sunt la stadiu de asfalt; mai urmează în primăvară să se toarne ultimul strat de uzură, când este finalizată toată lucrarea. Așa că se putea relua transportul în comun cu autobuzele și troleibuzele pe acea bandă care vine dinspre Central.

Totuși, consultându-mă cu Comisia de circulație și văzând traficul pietonal intensă și numărul mare de cetățeni care tranzitează această zonă, am luat decizia să folosim banda de autobuze până se finalizează trotuarul pe partea stângă, cum mergi spre Central. Adică până în 15 decembrie să o folosim ca și culoar pietonal.

Aceasta pentru a oferi siguranță în acea zonă pietonilor care să nu circule pe trotuarul pe care se lucrează. Deci din motive de siguranță pentru pietoni banda dedicată autobuzelor de pe Ferdinand va fi folosită provizoriu două săptămâni drept culoar pietonal.

De altfel, cei care circulă pe acolo vor vedea că acea bandă este demarcată cu balize în prezent. Atrag atenția și posesorilor de mașini să nu încerce să parcheze pe acel culoar pietonal pentru că le va fi ridicată mașina. Peste două săptămâni va fi deschisă efectiv banda dedicată pentru autobuze pe Ferdinand”, a declarat primarul Emil Boc, pentru ZIUA LIVE.

Potrivit proiectului de reamenajare a acestei zone, circulația pentru autovehicule va fi permisă doar dinspre Bd. 21 Decembrie către Piața Mihai Viteazul, pe sens invers, spre Piața Unirii, urmând să circule doar mijloacele de transport în comun, care vor avea și o bandă dedicată. 

Vineri Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunța că mai multe autobuze și troleibuze își vor relua din 1 decembrie traseele de bază, inclusiv pe strada Ferdinand, lucru care însă se amână după noua decizie a municipalității.

Comenteaza