Autoritățile au dificultăți în a găsi terenuri pentru Park & Ride. Viceprimar Cluj: "Legea nu permite exproprieri"

Autoritățile au dificultăți în a găsi terenuri pentru Park & Ride. Viceprimar Cluj: "Legea nu permite exproprieri"

Autoritățile locale întâmpină dificultăți în identificarea terenurilor pentru construirea de Park and Ride-uri în Cluj-Napoca. Legea nu permite exproprieri pentru astfel de investiții. 

"Pentru investiția de la aeroport, derulată în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Cluj, se lucrează la studiul de fezabilitate. E nevoie de mai multe astfel de parcări, și înspre Baciu, Florești sau Calea Turzii. Problema este identificarea terenurilor pe care să le putem construi. Vă dau două exemple: de mai bine de trei ani purtăm discuții cu magazinul de pe Calea Florești cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, suntem în analiză să facem unul și în zona Bucium.

Acolo, după ce va fi finalizat traseul Centurii Metropolitane, vom putea vedea exact. Să expropriem terenuri pentru construirea de Park and Ride nu este posibil; legea nu prevede acest lucru. Putem doar să expropriem pentru lărgire de drumuri, cum este cazul în Bună Ziua și pentru a crea spații verzi, modificare apărută recent, de circa șase luni", a explicat viceprimarul Dan Tarcea, la ZIUA LIVE. 

Centru expozițional şi Park & Ride pe 42 de hectare lângă Aeroportul Cluj

Primul Park & Ride din Cluj-Napoca va fi amenajat în proximitatea Aeroportului Internațional Avram Iancu. În prezent, se lucrează la studiul de fezabilitate. Măsurătorile topocadastrale aferente investiției au fost realizate pe un amplasament în suprafață totală de 42,7 ha, aflată în intravilanul municipiului.

Centrul expozițional va fi edificat în formă modulară, finanțarea urmând a fi asigurată prin bugetare multianuală, din fonduri ale CJ. Perimetrul alocat efectiv investiției va avea 12 ha, foarte aproape de aeroport și în vecinătatea viitoarei centuri metropolitane.

Facilitatea Park & Ride va ocupa 30 ha, principalul scop fiind de a decongestiona traficul prin reducerea numărului de autovehicule aflate în circulație în interiorul municipiului. Investiția, care urmează să fie realizată împreună cu Primăria Cluj-Napoca, prevede amenajarea de stații pentru mijlocele de transport în comun și bike sharing, realizarea accesului auto și pietonal cu dotările și infrastructura aferente.

VEZI AICI Cum vor arăta centrul expoziţional şi Park & Ride de lângă Aeroportul Cluj 

Comenteaza