Autorizaţie pentru încă un parking în Mănăştur. 300 de locuri la subsol, teren de sport şi loc de joacă pe terasă

Autorizaţie pentru încă un parking în Mănăştur. 300 de locuri la subsol, teren de sport şi loc de joacă pe terasă

Lucrările pentru două garaje supraterane sunt în plină desfăşurare pe str. Primăverii nr. 8 şi 20 din cartierul Mănăştur, iar acum se pregăteşte şantierul pentru parking-ul suprateran de pe str. Mogoşoaia nr. 7-9. Primăria Cluj-Napoca a eliberat autorizaţia de construire în 5 februarie şi urmează să fie dat ordinul de începere a lucrărilor. 

Terenul pe care se propune construirea parking-ului este în suprafaţă de 3.910 mp şi este delimitat de străzile Almaşului, Primăverii, Mogoşoaia şi Emil Cioran, într-un spaţiu care era ocupat de 96 de garaje de cartier. Construcţia propusă are un regim de înălţime 2S+P şi o capacitate de 292 de locuri, din care 8 sunt destinate persoanelor cu dizabilităţi fizice.

Mai sunt prevăzute 30 locuri de parcare pentru motociclete, scutere şi 65 de locuri parcare pentru biciclete (din care 25 în sistem locker/dulap). Accesul – atât pietonal, cât şi auto – se va putea realiza din str. Emil Cioran, iar ieşirea se va realiza la nivelul parterului pe latura nordică.

Teren de sport şi loc de joacă pentru copii 

Conform municipalităţii, se va realiza o terasă peste parter, o dală generală înierbată, accesibilă direct din zona circulaţiilor pietonale de la sol. Pe această terasă se vor amenaja un teren de sport şi două zone de joacă pentru copii (cu suprafeţe din pavele din cauciuc specifice pentru fiecărei activități).

Terenul de sport va fi împrejmuit, trasat şi echipat cu panouri de baschet. Accesul se va realiza din alei carosabile şi pietonale. Zona rămasă va fi amenajată cu spaţii verzi. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 19,4 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, bani de la bugetul local, iar durata de realizare a investiţiei va fi de 18 luni. Lucrările vor fi executate de TCI Contractor General. 

Urmează parking-ul Hasdeu 

Amintim că lucrările pentru garajele supraterane de pe strada Primăverii din Mănăştur, de la numerele 8 şi 20, se află în plină desfăşurare. Vorbim despre 666 de noi locuri de parcare. Costurile se ridică la 50 de milioane de lei (fără TVA), bani de la bugetul local, iar constructorul este tot TCI. Termen de execuţie: 18 luni.

În martie 2019 urmează să primească autorizaţie de construire şi parking-ul din Hasdeu. Pentru realizarea acestui proiect municipalitatea este asociată cu Universitatea Babeș-Bolyai, protocolul fiind încheiat pe 99 de ani. Va fi realizat pe str. Păstorului 67-69, pe un teren de 1.992 mp şi va avea 320 de locuri. 

 

Comenteaza