Autospecială de 90.000 euro pentru pompierii clujeni ca să intervină în centrul istoric VIDEO

Autospecială de 90.000 euro pentru pompierii clujeni ca să intervină în centrul istoric VIDEO
O autospecială de descarcerare a fost cumpărată din bani publici pentru pompierii din Cluj şi predată astăzi de primarul Emil Boc, în piaţa Unirii.

Autospeciala, o maşină de teren, a fost modificată pentru intervenţii pe străzile înguste ale oraşului, în special în centrul istoric. E dotată inclusiv cu un mic rezervor de apă pentru stingerea incendiilor, de 200 de litri, şi va fi folosită la primele intervenţii, înaintea autospecialelor de mai mari dimensiuni. Aceasta este a doua autospecială cumpărată de Primărie după cea din 20007 pentru SMURD, pentru care a plătit atunci peste o jumătate de milion de lei.

Cea livrată azi costă 400.000 lei fără TVA, adică aproape o jumătate de milion de lei, şi este destinată intervenţiei în caz de incendiu. "Este foarte eficientă datorită posibilităţii rapide de deplasare şi accesulului mai uşor pe străzile înguste sau în zonele în care nu pot interveni autospecialele existente", explică Boc.

Poate fi utilizată la stingerea incendiilor, descarcerare uşoară, salvări de persoane din diferite spaţii şi inundaţii de subsoluri. E dotată cu o pompă de înaltă presiune cu debit de 40 litri pe minut, un furtun de apă de 50 metri, un rezervor de apă de 200 litri, un stâlp extensibil la 4 metri pneumatic, manual, prevăzut cu sistem de iluminare cu 3 proiectoare, care poate asigura o iluminare perimetrală de 360 de grade, o scară culisabilă de 5 metri, trei stingătoare cu pulbere tip P6, un detector multigaz, un generator electric silenţios, un motofierăstrău cu lanţ, o pompă submersibilă electrică, o unealtă de descarcerare combinată, o unealtă "Halligan" şi echipament de salvări de la înălţime.

foto Eugen Olariu

Comenteaza