Foto Autostrada A10 Sebeș-Turda o ia la vale! Alunecare de teren, crăpături în asfalt și restricții de trafic

Pe Autostrada A 10 Sebeș-Turda a fost filmată de ziarulunirea.ro o alunecare de teren în rambleu și crăpturi în asfalt, la Alba Iulia Nord, în zona dealului de la Pârâul Iovului.

Autostrada A 10 Sebeș-Turda, deși a fost deschisă circulației de abia doi ani, riscă să „o ia la vale”, în zona dealului de la Pârâul Iovului.

Pe această porțiune a apărut o alunecare a taluzului în rambleu, existând un risc ca terasamentul să se deterioreze mai tare și alunecarea să se extindă.

Alunecarea de teren în rambleu s-a produs la Alba Iulia Nord, la km 17, asfaltul fiind deja crăpat pe banda de urgență (continuarea bretelei de intrare pe autostradă) și pe o porțiune mică din prima bandă.

În timpul construcției autostrăzii, în zona dealului de la Pârâul Iovului, au mai fost semnalate alunecări de teren, terenul argilos fiind predispus la astfel de fenomene, transmite ziarulunirea.ro

Lucrarea pe acest lot de autostradă a fost efectuată de antreprenorul italian Pizzarotti și încă se află în garanție. Constructorul ar trebui să intervină pentru a limita extinderea fenomenului de alunecare, fiind necesare lucrări de consolidare pentru a asigura stabilitatea rambleului.

CNAIR a dispus deja restricții de trafic în zona afectată, montând indicatoare rutiere și restricționând circulația la o bandă, circulându-se doar pe cea de lângă axul drumului.

Comenteaza