Video Foto Autostrada A10 Sebeș - Turda: RESTRICȚIILE de TRAFIC intră în prelungiri. S-a triplat perioada, dar se lucrează cu un singur utilaj

Pe sensul de mers Sebeș-Turda al Autostrăzii A10 se prelungesc restricțiile de trafic. Inițial remedierea reparațiilor pe autostrada A10 Sebeș-Turda, în zona Alba Iulia Nord, în urma alunecărilor de teren era estimată la 30 de zile. 

De la 30 de zile de restricţii de circulaţie pe A10 se va ajunge la 90. La solicitarea antreprenorului Pizzarotti, restricțiile pe sensul de mers Sebeș-Turda pe A10 se prelungesc cu încă 60 de zile, reluarea traficului fiind posibilă abia în luna mai.

”Conform expertizei, susţin că acea deteriorare a autostrăzii pe acel sector de drum a apărut din cauza unor cantităţi mari de apă, care potrivit declaraţiilor lor nu ar fi putut fi prevăzute. Ca atare, trebuie să prelungim perioada de 30 de zile pe care le-am acordat-o”, susține Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR citat de ziarulunirea.ro.

Restricţiile impun devierea traficului astfel: ieșirea de pe autostradă se va realiza, prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care se va realiza și revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4.

Cauzele alunecări de teren au legătură cu o acumulare de apă neașteptată și imprevizibilă care a condus la creșterea nivelului hidrostatic și a unei scurgeri transversale a apelor freatice spre exteriorul drumului amenajat, cauzată în principal de evenimente meteorice care au avut loc în lunile premergătoare apariției fisurii.

Pe Autostrada A10 Sebeş Turda, în filmarea cu drona realizată de ziarulunirea.ro miercuri, 22 februarie 2023, la lucrările pentru remedierea alunecării de teren de la Alba Iulia Nord nu se înghesuiau utilajele, dimpotrivă un singur utilaj putea fi observat lucrând.  

Sursa: Ziarul Unirea Alba Iulia

Comenteaza