Video Autostrada A10 Sebeş-Turda, toate grinzile sus! Filmare spectaculoasă cu drona

Autostrada A10 Sebeş-Turda, toate grinzile sus! Filmare spectaculoasă cu drona
| Foto: captura video

Nodul rutier Sebeș, conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1, are toate grinzile sus.

Autostrada A10 Sebeş - Turda, lotul 1, nodul rutier Sebeş, are instalate grinzile pe ultima deschidere, deasupra bretelei de urcare spre A1 și A10 şi a beneficiat de o filmare spectaculoasă cu drona. Nodul rutier Sebeș reste considerat ca fiind cea mai complexă și spectaculoasă conexiune dintre două autostrăzi din România, A1 și A10.

Grinzile au fost aduse cu trailere de firma Deme Macarale și au fost ”lansate” cu lansatorul de grinzi, un utilaj mai puțin prezent până acum pe autostrăzile aflate în construcție în România.

Pe ultima deschidere au fost 14 grinzi, aceastea fiind mai înguste și mai lungi decât celelalte grinzi montate pe celelalte deschideri. Grinzile de beton montate pe ultima deschidere au 41 de metri și o greutate de circa 80 de tone, conform ziarulunirea.ro

Nodul rutier presupune realizarea a unor pasaje de supratraversare a Autostrăzii A1. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. Funcţionalitatea celor 6 bretele menţionate anterior este asigurată după cum urmează:

Breteaua 1
Asigură relaţia Turda – Oraştie, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210 printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 2
Asigură legătura Oraştie – Turda, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210, precum şi Autostrada A1, sector Sibiu-Oraştie, printr-un singur pasaj superior.

Şoferii abia aşteaptă să se termine lucrările la A10 şi să fie legată A1 şi de A3. 

Comenteaza