Autostrada Nădăşel-Gilău prinde contur. Stadiul lucrărilor, privite de la înălţime FOTO/VIDEO

Autostrada Nădăşel-Gilău prinde contur. Stadiul lucrărilor, privite de la înălţime FOTO/VIDEO
O nouă filmare făcută de la înălţime arată în ce stadiu sunt lucrările la tronsonul Nădăşel-Gilău al Autostrăzii Transilvania, la 11 luni de la demararea lor.

Aceasta a fost publicată de către Asociaţia Pro Infrastructura (API) la pachet cu o serie de poze de pe şantierul de 8,7 km. 

Filmarea începe din localitatea Gilău şi continuă de-a lungul traseului puţin mai sinuos al autostrăzii până la Nădăşelu, după care se întoarce spre Gilau, acolo unde se continuă cu deja construitul tronson A3 Gilău - Câmpia Turzii.

Noile imagini arată avansul lucrărilor pe tronsonul construit de constructorul român UMB: în anumite puncte există deja turnat un prim strat de asfalt, iar pe unele viaducte s-a început montarea predalelor şi grinzilor.

Lucrările au fost demarate la începutul lunii august, fără prea multă comunicare. Ele sunt realizate de asocierea dintre UMB Spedition şi italienii de la Tehnostrade. Tronsonul are o lungime de doar 8,7 km, iar contractul a fost semnat în 7 aprilie.

Autostrada Transilvania trebuia să lege Braşovul de graniţa cu Ungaria, la Borş, dar contractul a fost reziliat pentru că firma americană nu şi-a respectat obligaţiile şi a construit un singur tronson, Câmpia Turzii - Gilău. Guvernul României a scos din nou la licitaţie, pe tronsoane, autostrada şi a modificat o parte din traseu. Autostrada Transilvania va fi legată de A1 prin tronsonul Turda-Sebeş, aflat de asemenea în construcţie.

Autostrada Gilău-Nădăşel

• Lungime: 8,7 km
• Preţ total: 258.199.052 lei
• Preţ proiect: 7.808.945 lei
• Constructor: Spedition UMB - Tehnostrade
• Data de începere: 7 aprilie 2014
• Timp estimat pentru proiectare: 6 luni
• Dată de finalizare contractuală: 7 aprilie 2016

 

 

 

Comenteaza