Video Foto Autostrada Transilvania: Primul strat de asfalt pe lotul turcilor

Au fost făcute publice imagini cu primul strat de asfalt de pe lotul Nușfalău - Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (județul Sălaj), lot pe care lucrează antreprenorii turci de la Nurol. 

Reprezentanții Companiei de Drumuri precizează că este vorba de asfaltare pe o deviere, mai precis în imagini este vorba de balast stabilizat și emulsie. Construit de turcii de la Nurol, tronsonul de 13,55 kilometri ar trebui finalizat în primul trimestru al anului viitor, a transmis economoca.net

Gradul de execuție pe acest tronson din Autostrada Transilvania a ajuns la 33,60%, potrivit datelor actualizate pe 8 iulie pe harta interactivă a CESTRIN.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunța luna trecută un stadiu al lucrărilor de 28% pe acest lot și mai spunea că firma de construcții din Turcia a fost obligată să crească mobilizarea pentru a recupera întârzierile înregistrate până atunci (20% față de graficul stabilit în contract).

Lucrările pe cei 13,55 de km au început în februarie 2021 și, potrivit graficului asumat, trebuie să fie finalizate în prima parte a anului viitor. Contractul include 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție. Proiectul tehnic de execuție a fost avizat în cadrul Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR în data de 2 august 2021.

Contractul în valoare de 384,14 milioane de lei fără TVA a fost semnat în septembrie 2020 și este finanțat prin POIM 2014-2020.

Comenteaza