Baciu, sub nămeţi. Utilajele de deszăpezire, blocate de maşinile parcate pe trotuar. Oamenii aruncă zăpada din curţi în stradă

Baciu, sub nămeţi. Utilajele de deszăpezire, blocate de maşinile parcate pe trotuar. Oamenii aruncă zăpada din curţi în stradă

Locuitorii din Baciu reclamă că străzile din comună nu au fost deszăpezite, în unele zone formându-se adevăraţi nămeţi. Reprezentanţii primăriei spun că utilajele de deszăpezire nu şi-au putut face treaba din cauza maşinilor parcare pe trotuare. 

"Mașini parcate pe ambele sensuri în toate localitățile din comuna Baciu, motiv pentru care utilajele de deszăpezire nu pot ajunge în toate zonele și nu pot deszăpezi toată lățimea drumului. Referitor la sesizarea prin care utilajele de deszăpezire nu lasă lama până jos, reprezentanții firmelor și Poliția Baciu au confirmat faptul că a fost curățat drumul corespunzător cu lama, dar imediat după ce a trecut utilajul de deszăpezire zăpada curățată de oameni de pe trotuare și din curți a fost aruncată din nou pe străzi.

Str. Magnoliei din Baciu nu poate fi deszăpezită corespunzător din cauza mașinilor care sunt parcate pe ambele părți ale drumului, iar zăpada care este adunată din curți este aruncată tot pe partea carosabilă. Pe str. Ciocârliei, din cauza mașinilor parcate pe carosabil utilajul de deszăpezire nu a putut intra deloc.

Pe str. Privighetorii, utilajul nu poate merge mai sus de strada Uliului, ca să ajungă până la str. Graurilor, din cauza faptului că mașinile parcate blochează complet accesul pe această stradă. Str. Planetelor nu a putut fi deszăpezită numai până la aleea de la Poștă deoarece, din cauza mașinilor parcate, utilajul de deszăpezire nu a putut trece mai departe.

Pe str. Cireșilor, utilajul nu a putut să meargă mai departe de curbă din cauza mașinilor parcate, o mașină de teren și o dubiță. Pe str. Aluniș nu s-a putut intra cu utilajul de deszăpezire din cauza mașinilor parcate la intrare pe stradă. Str. Aluniș are o lățime de aproximativ 3 m, iar utilajul de deszăpezire are 2,5 m. 

Referitor la lădițele de nisip, în unele locuri au rămas neatinse, iar în altele au fost golite înainte de a începe ninsoarea și unele dintre ele au fost chiar distruse. În prezent se lucrează la remedierea situaţiei. 

Str. Transilvaniei (DN1F) se deszăpezește de către CNAIR, iar drumul județean 105 T, care leagă Cluj-Napoca de localitățile Popești Corușu și Săliștea Nouă, de către Consiliul Județean Cluj. De asemenea, str. Lombului până la intrarea în Popești ( la cruce) se dezăpezește de către municipiul Cluj Napoca.

Acestea sunt doar câteva dintre problemele sesizate de firmele care fac deszăpezirea pe raza comunei Baciu. Au adus ca dovezi atât poze, cât și filmări de pe camerele de supraveghere de la nivelul comunei Baciu. Utilajele de deszăpezire au acționat mai bine de 44 de ore/utilaj, de când a început ninsoarea și la ora aceasta sunt încă pe teren", se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Baciu. 

Comenteaza