Bani de la Consiliul Județean pentru toate UAT-urile din Cluj. Cât primește fiecare

Bani de la Consiliul Județean pentru toate UAT-urile din Cluj. Cât primește fiecare

Consilierii județeni ai Clujului au aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit încasat suplimentar în anul 2021.

Potrivit referatului de aprobare, prin aprobarea proiectului se asigură susţinerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală și pentru cheltuielile de funcționare, ce în mod justificat, nu pot fi finanțate din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Este vorba de suma de 1.746.320 lei, iar fiecărui UAT din județul Cluj îi va reveni 21.829 de lei. Președintele Consiliului Județean Cluj a explicat mai în detaliu proiectul și necesitatea convocării unei ședințe extraordinare.

„Am convocat această ședință extraordinară din nevoia de aloca acești bani pentru primari, atât cât sunt, tocmai pentru a putea să facă și ei ședințe de consiliu ca să-și rectifice bugetele și să cheltuie banii. Fiind o suma foarte mică care ne-a fost comunicată, e tot ce putem împărți. Am propus o sumă egală pentru fiecare UAT. Nevoile sunt mult mai mari decât suma aceasta, dar este imposibil să împărțim banii altfel”, a spus Alin Tișe.

Proiectul a fost aprobat cu 26 de voturi „pentru” și 5 abțineri.

Comenteaza