Bani de la Primăria Cluj-Napoca pentru spitale și biserici

Bani de la Primăria Cluj-Napoca pentru spitale și biserici

În fiecare an Primăria municipiului Cluj-Napoca alocă fonduri pentru sănătate și culte. Fondurile pentru spitalele clujene care nu se află în subordinea Primăriei (Spitalul Municipal „Clujana” fiind singurul aflat în subordinea instituției) sunt acordate în baza unui regulament pentru finanțări nerambursabile, în funcție de solicitările depuse anual de fiecare unitate spitalicească. O procedură similară se aplică unităților de cult din municipiu.

În 2023 pentru susținerea structurilor spitalicești din Cluj-Napoca a fost alocată suma de 12 milioane lei de la bugetul local. De asemenea, pentru cultele religioase au fost alocate fonduri de 3,4 mil. lei. Apelul pentru acordarea acestor finanțări nerambursabile pentru anul 2024 a fost publicat pe website-ul Primăriei.

Data limită de depunere a cererilor de sprijin financiar este:
- pentru structurile spitalicești 10.04.2024;
- pentru cultele religioase 26.03.2024.

Sprijinul financiar de la bugetul local pentru unitățile spitalicești se poate acorda pentru:

- finanțarea unor cheltuieli de administrare și funcționare, respectiv dotări cu echipamente medicale, servicii, investiții, reparații capitale, consolidare, extindere și modernizare,
- cheltuieli de funcționare și întreținere a mijloacelor de intervenție a echipajelor de prim ajutor calificat care funcționează în sistemul SMURD
- desfășurarea unor proiecte locale de sănătate publică.

Documentația de solicitare a sprijinului financiar se poate depune într-un exemplar scris la Serviciul de Informare pentru Cetățeni, Calea Moților nr. 5-7, Cluj-Napoca, precum și online cu semnătură electronică calificată pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro secțiunea Administrație – Servicii online – Depune cereri – Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive sau www.edirect.e-guvernare.ro .
Perioada de depunere a cererilor de sprijin financiar este până în 26.03.2024.

Informații suplimentare se pot obține de la Direcția Generală Comunicare, dezvoltare locală și management proiecte – Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Calea Moților nr. 3-5, etajul I, sala 16, telefon 0264-596030, interior 5192.

Comenteaza