Bani din „pușculița” județului pentru două UAT-uri din Cluj! Cine îi primește și pentru ce

Bani din „pușculița” județului pentru două UAT-uri din Cluj! Cine îi primește și pentru ce
| Foto: Facebook.com/UATHuedin

Este vorba despre alocarea unor sume din fondul de rezervă al județului Cluj, de care vor beneficia orașul Huedin și comuna Cămărașu.

Suma este de aproximativ 400.000 de lei și va fi investită în infrastructura medicală a Spitalului Orășenesc Huedin și pentru repararea microbuzului școlar din Cămărașu.

Potrivit referatului de aprobare, primarul din Huedin solicită acordarea unui ajutor din fondul de rezervă al bugetului local al judeţului în vederea finalizării proiectelor „Reabilitare clădire veche spital” și „Dotarea cu aparatură medicală a Ambulatorului Integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Huedin”.

Analizând cererile transmise, considerăm oportună alocarea sumei de 348.000 lei, după cum urmează:

- 150.000 lei pentru achiziția unui transformator electric care să asigure creșterea consumului de energie electrică pe care spitalul îl va avea după finalizarea celor două obiective; acesta va transforma tensiunea electrică joasă în tensiune electrică medie și este necesar pentru utilizarea tuturor aparatelor prevăzute în cabinetele de ambulator, inclusiv instalare computer tomograf;

- 198.000 lei pentru relocarea aparatului de radiologie Siemens din locația existentă în ambulatorul de radiologie, spațiu nou amenajat”, se arată în documentație.

În ceea ce privește banii pentru repararea microbuzului școlar al comunei Cămărașu (50.000 de lei), aici a fost vorba de un amendament propus de președintele Consiliului Județean Cluj.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 33 de voturi „pentru”.

Comenteaza