Foto Bani europeni pentru Castelul Banffy. Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de reabilitare

Bani europeni pentru Castelul Banffy. Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de reabilitare
Bani europeni pentru reabilitarea Castelului Banffy. Consiliul Județean Cluj a semnat contractul
Bani europeni pentru reabilitarea Castelului Banffy. Consiliul Județean Cluj a semnat contractul
Bani europeni pentru reabilitarea Castelului Banffy. Consiliul Județean Cluj a semnat contractul
Bani europeni pentru reabilitarea Castelului Banffy. Consiliul Județean Cluj a semnat contractul

Consiliul Județean Cluj a semnat marți, 2 martie 2021, contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a imobilului-clădire Castel Banffy și a parcului-monument din localitatea clujeană Răscruci.

 Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne dorim ca lucrările să înceapă în cel mai scurt timp posibil, astfel încât acest obiectiv cultural să poată fi valorificat la potențialul său maxim. Deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg va crește atractivitatea întregii zone, din punct de vedere turistic, și va asigura, implicit, un plus de bunăstare.”

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, lucrările de restaurare și conservare a Castelului Banffy, în valoare de  27.670.836 RON fără TVA, au un termen de finalizare de maxim de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Din cuantumul total al investiției, 19.526.036 lei reprezintă suma lucrărilor finanțate din fonduri europene ca urmare a proiectului câștigat de forul administrativ județean în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Consiliul Județean urmărește prin intermediul proiectului punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea destinației castelului în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare. În final, va fi amenajat un Centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale precum și vizitarea de către publicul larg.

După multe licitaţii ratate şi o contestaţie în instanţă, începe reabilitarea Castelului Banffy

În data de 17 februarie 2021, forul administrativ județean a desemnat, în urma soluționării definitive de către Curtea de Apel Cluj a contestațiilor formulate, câștigătorul licitației privind execuția lucrărilor de reabilitare a imobilului-clădire Castel Banffy și a parcului monument din localitatea clujeană Răscruci.

Liderul CJ Cluj, Alin Tișe a vorbit, în urmă cu două săptămâni, la ZIUA LIVE, despre palatul Banffy și a spus că va fi realizat după modelul Cazinoului din Municipiul Cluj-Napoca. „Vrem să valorificăm la maxim potențialul turistic pe care îl are acest județ, acel palat care acum este în paragină va fi refăcut, la fel cum era acum câțiva ani. Încercăm ca această refacere pe care noi am gândit-o să copieze cât mai fidel ceea ce exista în original acolo.

Este vorba de o clădire cu un teren generos, cu un lac, așa zisul palat Banffiy pe care îl știu clujenii, și care din cauza lipsei de investiții a rămas de-a lungul anilor în paragină. Am reușit să găsim o axă de finanțare și să obținem acești bani, după mai multe peripeții”, declarase Tișe.

Comenteaza