Bani în plus de la CJ Cluj pentru două instituții din subordine, la final de an. Cine au fost norocoșii

Bani în plus de la CJ Cluj pentru două instituții din subordine, la final de an. Cine au fost norocoșii

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare de miercuri, 21 decembrie 2022, suplimentarea bugetului județului pentru anul 2022 cu suma de 14.292.240 lei, sumă destinată finanțării a două instituții de spectacole din subordine.

Astfel, beneficiarele acestor fonduri sunt Filarmonica de Stat ,,Transilvania”, căreia i-a fost repartizată suma de 11.389.210 lei, precum și Teatrul de Păpuși ,,Puck”, cu suma de 2.903.030 lei.

„După perioada de lockdown provocată de pandemie, timp în care activitatea instituțiilor de spectacole a fost semnificativ restrânsă, publicul s-a întors în sălile de spectacol cu o dorință și mai mare de cultură. Astfel, considerăm estențială susținerea acestor entități în munca lor de a oferi spectatorilor evenimente de calitate, pentru toate vârstele și de toate tipurile”, a declarat liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

Aceste fonduri suplimentare provin de la bugetul de stat și constituie suma încasată suplimentar din impozitul pe venit corespunzător cotei de 2%, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea autorităților administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale din județe, respectiv teatre, opere și filarmonici.

Comenteaza