Bani pentru sediul Filarmonicii în 2022

Bani pentru sediul Filarmonicii în 2022

Anii trecuți, proiectul “Centrul cultural Transilvania” a fost reluat de către municipalitate, care a organizat două licitații, fără succes. În 2022, pentru sediul Filarmonicii este rezervată suma de 342.722.000 lei. Clădirea va fi ridicată pe terenul pe care a funcţionat fosta cazarmă militară de pe Bd. 21 Decembrie 1989.

În februraie 2019, ZIUA de CLUJ scria că, după 10 ani de încercări eşuate, proiectul Centrul Cultural Transilvania (CCT), aşa cum a fost botezat viitorul sediu al FST, primeşte o nouă. Vecin ar urma să fie hotel de 4* sau o clădire de birouri de clasă A, investiţia unui privat, terenul aferent fiind concesionat de municipalitate pe o perioadă de 40 de ani, iar din suma obținută drept redevență se va asigura o parte din finanţarea necesară sediului instituţiei de cultură. De asemenea, conform primarului Clujului, începând din 2019, administraţia locală alocă bani de la bugetul local pentru proiectarea şi realizarea CCT. "Este un proiect multianual, amânat de mulţi ani. Investiţia se ridică la 40-50 de milioane de euro", declara Emil Boc. 


Parcare cu 229 de locuri

Până la realizarea sediului Filarmoncii sau a ECCA, pe terenul de pe Bd. 21 Decembrie, care se află în proprietatea municipalităţii, funcţionează, din 2016, o parcare cu 299 de locuri. Parcările se află în zona tarifară II. Parcarea are şi opt locuri rezervate pentru persoane cu dizabilităţi. Parcarea are intrare şi iesire din/spre str. Năvodari şi o a doua ieşire pe Bd. 21 Decembrie.

Comenteaza