Bătaie mare pe posturile de la Poliția Animalelor. Câte persoane s-au înscris până acum

Bătaie mare pe posturile de la Poliția Animalelor. Câte persoane s-au înscris până acum
| Foto: stirileprotv.ro

86 de medici veterinari vor fi încadraţi pe postul de ofiţer. Salariile ajung până la 7.000 de lei.

Concurenţa este mare pentru posturile de la Poliţia Animalelor, structura înfiinţată în cadrul MAI de fostul ministru, Marcel Vela. Peste 4.300 de persoane s-au înscris până acum. 

Totuși, poliţiştii cu vechime sunt de părere că resursele umane şi logistice ar fi trebuit alocate astfel încât să rezolve alte probleme ale sistemului. Asta cu atât mai mult cu cât legislaţia pentru pedepsirea celor ce maltratează animale există din 2004, iar anumite fapte atrag chiar sancţiuni penale, nu doar contravenţionale.

Acum, în sistem vor intra medicii veterinari care nu sunt tocmai buni profesionişti şi găsesc în angajarea la Poliţia Animalelor o oportunitate.

Cosmin Andreica, lider Sindicat Europol: Niciodată nu am avut o situaţie în care să vedem poliţişti care se ocupă de o nişă atât de mică a zonei de protecţie a animalelor. Când apar cruzimi împotriva animalelor, ele sunt sesizate în procent de 99% de cetăţeni. Ajungând peste noapte poliţişti, ei vor beneficia şi de vechime în specialitatea studiilor absolvite, adică de medicină veterinară, şi vor obţine şi gradul de comişar şef, cel mai probabil. Putem vorbi chiar şi de salarii de 6-7.000 de lei pentru un comisar şef cu funcţie de conducere, în timp ce pentru agent salariul va fi undeva la 3.500 de lei.

264 de posturi sunt scoase la concurs în cadrul noii structuri a Poliţiei Animalelor: 49 de posturi de ofiţer de poliţie, 86 de posturi ofiţer cu specializarea medic veterinar şi 129 de posturi de agent de poliţie

Comenteaza