Bătaie pe consolidarea versantului de pe centura Clujului

Bătaie pe consolidarea versantului de pe centura Clujului
13 oferte au fost depuse pentru lucrările la amplasamentul depozitului ecologic de deşeuri. Iniţial, licitaţia a fost anulată din pricina unor neconcordanţe din caietul de sarcini.

Cea mai avantajoasă ofertă financiară pentru consolidarea amplasamentului a fost propusă de asocierea Oaş Com & Prodigal Construct Negreşti Oaş, de 5,57 milioane de lei. Asocierea 2Invest - Gdo Mov Cluj a depus o ofertă de 5,72 milioane, iar Construcţii Napoca, 6,29 milioane. Consiliul Judeţean (CJ) are sarcina de a finaliza depozitul până la finele anului, dar fără consolidarea amplasamentului lucrările nu mai pot avansa.

S-a închis a doua strigare pentru atribuirea lucrărilor de consolidare a amplasamentului din zona centurii Vâlcele - Apahida, de la km 0+720, unde se construieşte depozitul de deşeuri al Clujului. Prima procedură de atribuire a acestui contract, evaluat la peste 1,6 milioane de euro, a fost anulată din pricina unor neconcordanţe apărute în caietul de sarcini. Dacă la acea licitaţie s-au depus doar cinci oferte, de data aceasta CJ a primit 13. „Suntem în procedură de evaluare. Sper ca în cel mai scurt timp să putem să anunţăm câştigătorul, având în vedere că aceste lucrări de consolidare ne condiţionează finalizarea depozitului de deşeuri", a menţionat vicepreşedintele CJ, Ioan Oleleu.

Dintre societăţile care au depus oferte pentru acest contract cea mai mică propunere financiară aparţine asocierii Oaş Com & Prodigal: 5.570.854 lei. Pe locul al doilea se situează asocierea 2Invest - Gdo Mov Impex Cluj: 5.727.444 de lei. Construcţii Napoca, societate clujeană implicată şi în construirea depozitului de deşeuri, care a obţinut şi contractul pentru drumul care asigură accesul la această investiţie, se situează pe locul al trei, cu 6.292.344 de lei.

Au mai depus oferte şi Tehnodomus Arad (6.678.034 lei), Ceziana Star Baia de Arieş (6.593.858 lei), Iridex Group Construcţii Ilfov (7.723.852 lei), Ceconi Negreşti Oaş (6.592.097 lei), Cartel Bau Cluj (6.800.018 lei), Nord Conforest Gilău (6.793.929 lei), asocierea Dacia Faber - Intermediar Utilaj Cluj (6.770.350 lei), RADJ Cluj (7.641.324 lei), Samus Construcţii Dej (7.455.350 lei), Katan Consulting Târgu- Mureş (6.618.381 lei).

ZIUA de CLUJ a relatat despre situaţia depozitului de deşeuri pe care administraţia judeţeană avea obligaţia, prin lege, să-l finalizeze încă de acum doi ani. Locul a fost prost ales, justifică la acest moment liderii adminstraţiei judeţene, astfel că se impune realizarea unor lucrări pentru consolidarea terenului. Numai că prima licitaţie ce viza atribuirea acestui contract a fost anulată, în ciuda faptului că au fost depuse cinci oferte, ale societăţilor Construcţii Napoca, Ceconi, Vires Construct, Nord Conforest şi ale asocierii Dacia Faber - Intermed Utilaj.

Reprezentanţii CJ au explicat că prima licitaţie s-a anulat din pricina proiectului care nu era destul de clar, iar o serie de elemente din caietul de sarcini nu erau suficient de concludente. În consecinţă, firmele de construcţii n-au reuşit să îşi formuleze propunerile tehnice în conformitate cu cerinţele pentru realizarea acestei lucrări. Liderul CJ, Horea Uioreanu a apreciat că acum se aşteaptă ca acest contract să fie atribuit, astfel încât lucrările de consolidare să înceapă cât mai repede. Etapa de consolidare a amplasamentului pe care se construieşte centrul de deşeuri aduce o majorare a costurilor iniţiale ale proiectului cu încă 7%.

Comenteaza