Bază sportivă în comuna Baciu. Cât costă şi din ce bani s-ar putea face

Bază sportivă în comuna Baciu. Cât costă şi din ce bani s-ar putea face
Ideea realizării unei baze sportive în comuna Baciu a dat naştere unei dezbateri aprinse pe una dintre cele mai populare reţele de socializare.

Primarul comunei Baciu, Florin Ioan Mureşan, a fost cel care a realizat proiectul acestei baze sportive (Foto), iar postarea acestuia pe reţeaua de socializare Facebook a stârnit zeci de reacţii atât pro cât şi contra, din partea cetăţenilor.

Unii cetăţeni s-au declarat încântaţi de idee, iar alţii au catalogat-o ca fiind o acţiune electorală. Unii comentatori au pus în discuţie priorităţile investiţionale ale comunei.

Mai intîi de toate nu vreau să supăr pe nimeni, dar eu cred că prioritate ar fi apa potabilă , canalizarea si nu in ultimul rînd gazul sau un depozit de lemne pe raza comunei. De ce trebuie sa alocăm banii publici pe proiecte fără prioritate ,de ce o parte a comunei beneficiază de toate utilitățile si plătim acelaşi impozit? Vă rog gândiţi-vă şi la noi, adică la Suceag, Mera şi Rădaia", a scris Sever Rusu pe pagina de facebook a primarului Florin Mureşan. „Sever, cred că d-nul primar Mureşan a făcut toate demersurile pentru a fi apă, canalizare si gaz pentru toate cele 3 sate, dar mulţi aşteaptă de la d-nul primar ce nu au făcut alţii în 20 de ani, dânsul să facă în 3 ani", i-a răspuns consilierul local Elena Lăpuşan.

În discuţie a intervenit şi primarul Florin Mureşan care a spus că în următoarele luni o să fie şi apă potabilă în Suceag şi Mera. Acesta a amintit că în localitatea Rădaia este realizată distribuţia apei potabile de aproximativ un an de zile şi cetăţenii pot solicita racordarea branşamentelor pe strada principală.

Edilul comunei a oferit pentru ZIUA de CLUJ detalii despre proiectul acestei baze sportive. „Ca să fie pus în practică acest proiect, este necesară suma de 900.000 de euro. E o lucrare mare, ce implică refacerea spaţiului verde, realizarea, lângă terenul de iarbă, a unui teren sintetic, e nevoie de drenaje la tot terenul, e vorba de o tribună, de două garderobe, plus una de arbitri, instalaţia de incălzire, duşuri, tot ceea ce este necesar ca să îndeplinească normativele cerute de participarea în Liga a II-a. Pentru Liga I nu am găsit spaţiu necesar, dar pentru Liga a II-a se poate face un proiect destul de frumos", a declarat pentru ZIUA de CLUJ primarul comunei Baciu, Florin Ioan Mureşan.

Potrivit primarului Florin Mureşan, bugetul comunei este insuficient pentru realizarea unei asemenea investiţii iar soluţia ar fi obţinerea unei finanţări pe fonduri europene. Acesta mai afirmă că nu agreează ideea începerii acum a unui asemenea proiect şi finalizării lui în 4-5 ani, pentru că materialele se degradează în timp. „Dacă avem banii, avem proiectul, facem lucrarea şi o recepţionăm dacă ea corespunde. Întotdeauna am fost responsabil de lucrurile pe care le-am făcut", a mai precizat primarul comunei Baciu.

 

Comenteaza